AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 1.7.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 13, Eläimellinen huuto tuntui sohvalle asti

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 13, Eläimellinen huuto tuntui sohvalle asti

AC Oululla oli aihetta juhlaan viikonloppuna. (Kuva: Iitu Lehtonen)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen kirjoittaa sydämensä pohjasta heistä, jotka ovat teoillaan tehneet Veikkausliigasta ilmiömäistä seurattavaa – Niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Veikkausliiga etenee kohti heinäkuuta ja sarjan huomioarvon kannalta tapahtumia riittää edelleen ihanan kutkuttavasti sarjan ylä- ja alakerroksessa. On niin tasaista, että moni jo ihmettelee kovaan ääneen, että milloin viimeksi näin? Ja että eikö olekin upeaa, kun jokaisella kierroksella on tarjolla pelejä, joista ei panoksia puutu.

Kyllä. Upeaa nähtävää on.

Työnkuvaani kuuluu olla jäävi Veikkausliigan voittajien ja häviäjien suhteen, mutta välillä tunteet ottavat vallan.

Näin kävi perjantaiehtoolla, kun seurasin yömyöhällä AC Oulun ja Kuopion Palloseuran välistä ottelua jälkilähetyksenä. Oululaisia on koeteltu aika kauan. Stadionhanketta on jarrutettu kiusanteolla, pelillisesti on ollut matalapainetta ja toimistollakin ilmaa ovat täyttäneet uudet muutoksen tuulet.

Niin sanottu positiivinen kenttätasapaino peliasentoineen on puuttunut.

Siksi sydänjuuria kutitti Raatin stadionin alkukantainen ja eläimellinen tunnemyrsky, Niklas Jokelaisen tuikattua oululaiset johtoon ja lopulta komeaan kotivoittoon kuopiolaisia vastaan. Jokelaiselle tuon maalin soi. Vaikeaa on ollut hänelläkin, mutta kun ei anna periksi, niin hyviä asioita tapahtuu.

Raatin äänenpaineen tunkeutuessa Ruudun läpi kotisohvalle, muistui samalla mieleeni myös AC Oulun merkitys pohjoisen ainoalle Veikkausliigakaupungille. Kun seura tarjoaa urheilullisia, tapahtumallisia sekä paikallista yhteenkuuluvuutta lisääviä elämyksiä omalle yhteisölleen, ollaan kehityksen tiellä hyvissä ajoin jo myös ennen uutta stadionia, jonka tuoma lisäarvo viimeistelee yhtälöstä houkuttelevan.

Houkuttelevasti pelasi myös Tammisaaren jättiläinen EIF sunnuntaina Gnistanin kotikentällä. Vieraat vetäytyivät, houkuttelivat ja vähän kiusoittelivatkin – ja iskivät vastaan. Bussiin lähti mukaan kolme sarjapistettä, joiden arvoa voidaan syksyllä mitata jo pörssikursseja vastaan. Sen verran isoista ja arvokkaista asioista on sarjapaikan suhteenkin kyse.

Ja tämäkin vielä!

Pohjanmaan rakastetuimman keskiamerikkalaisen, eli SJK:n Jaime Morenon, kenkä käy kuumana. Maaleja on syntynyt nyt viidessä perättäisessä ottelussa ja kokonaispotti on seitsemän maalin kokoinen. Miten muuten kirjoitetaan "tuleva maalikuningas" Nicaraguan kielellä - espanjaksi, siis?

Lisää uutisia