AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 2.7.2024

FC Haka tietää varoa KPV:tä – ”Keskittymisen tulee olla kunnossa”

FC Haka tietää varoa KPV:tä – ”Keskittymisen tulee olla kunnossa”

Andy Smith vie miehistönsä Kokkolaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan ottelutahti pysyy kiivaana, kun joukkue matkustaa huomenna Suomen Cupin puolivälierään Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi.

Viikko sitten PK-35:n kotikentällään tiukimmalla mahdollisella tavalla, rangaistuspotkukilpailussa, cupista tiputtanut FC Haka pelasi lauantaina Seinäjoella Veikkausliigaa ja nyt matka vie jälleen Pohjanmaalle.

Kotijoukkue KPV pelaa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Ykkösessä, mutta osoitti edellisellä cup-kierroksella, ettei sitä ei voi aliarvioida. Kokkolalaiset pudottivat nimittäin Veikkausliigajoukkue FC Lahden kotonaan 2-1. Joukkueen maaleista vastasivat Arop Ring sekä Torfiq Ali-Abubakar.

Lauantaina Haka pelasi Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana ja heikon ensimmäisen jakson seurauksena joutui taipumaan 2-1, vaikka toinen jakso olikin erittäin lupaava jatkoa silmällä pitäen.

– Meidän toinen jaksomme oli uskomaton ja meidän pitää vain pitää se sama yllä myös huomenna, Andy Smith näkee Hakan sivuilla.

– KPV osoitti viime pelissä, että heitä ei pidä missään nimessä aliarvioida. Joukkueessa on taitoa kyllä ja meidän pitää pystyä myös hyökkäyspäässä fiksuihin ratkaisuihin. Lisäksi meidän pitää olla hyvin organisoituja ja keskittymisen tulee olla kunnossa.

Hakan sairastuvalla on edelleen alkukauden vakiavaajat Haymenn Bah-Traore sekä Ryan Mahuta, joten tämä tuottaa valmennukselle eniten mietittävää, miten puolustuslinja tullaan ryhmittämään. Liam Hughes on niin edelleen yhä poissa vahvuudesta. Lisäksi muutaman pelaajan osalta pelikunto selviää vasta myöhemmin.

KPV – FC Haka keskiviikkona 3.7. kello 18.30 Kokkolan Keskuskenttä.

Kaikki Suomen Cupin puolivälieräottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia