AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 2.7.2024

Honkavaara vaatii omiltaan parempaa – ”Pitää pystyä suorittamaan paremmin”

Honkavaara vaatii omiltaan parempaa – ”Pitää pystyä suorittamaan paremmin”

Jani Honkavaara vaatii omiltaan parempaa. (Kuva: Juhani Järvenpää)

KuPS jahtaa Suomen Cupin välieräpaikkaa matkatessaan EIF:n vieraaksi.

Kuopion Palloseura aloitti oman urakkansa tämän vuoden Suomen Cupissa kierrokselta viisi. Tuolloin keltamusta arvottiin Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vastustajaksi, josta KuPS haki upean 1-3 vierasvoiton. Viikkoa myöhemmin kuopiolaiset joutuivat matkustamaan Lappeenrantaan, jossa PEPO isännöi kuopiolaisia, mutta siitäkin ottelusta KuPS selvisi kuivin jaloin lukemin 1-5. Tämän vuoden cup-taipaleen arvonnat eivät ole olleet kuopiolaisille suotuisia, sillä nyt pelattava ottelu on jo kolmas pidempi vierasreissu turnauksen aikana.

EIF puolestaan aloitti oman Suomen Cupin turnausmatkansa jo kolmannelta kierrokselta, jolloin joukkue matkusti Tampereelle, jossa tammisaarelaiset kohtasivat Tampere Unitedin kakkosjoukkueen. Sen jälkeen joukkue on kaatanut turnauksessa FC Kuusysin, SalPan, PPJ:n ja viimeisimpänä HJK:n. Näistä tiukimmat vastukset tarjosivat SalPa ja Helsingin Jalkapalloklubi, joissa molemmissa ratkaisua jouduttiin odottamaan aina rangaistuspotkukilpailuun asti.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi toisensa toukokuussa, jolloin KuPS isännöi tammisaarelaisia Veikkausliigan ottelussa Väre Areenalla. Tuolloin keltamusta oli tyly isäntä sarjanousijalle, sillä loppulukemat keskuskentän tulostaululla olivat 4-1. KuPSin maaleista vastasivat tuossa ottelussa Muzinga, Pennanen, Luyeye-Lutumba ja Hämäläinen.

Veikkausliigassa joukkueet löytyvät sarjataulukon eripuolilta, sillä Kuopion Palloseura on sarjataulukossa toisena, kun EIF löytyy vastaavasti sarjan toiseksi viimeiseltä sijalta. Keltamusta pelasi ensimmäiset 11 otteluaan ilman tappioita, mutta on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. Vastaavasti tammisaarelaisilla on viime aikoina kulkenut paremmin ja viimeisimmässä ottelussa sunnuntaina joukkue haki 1-2 voiton Oulunkylästä.

- EIF on ollut hyvässä tuloskunnossa. Toki heillä on pari lepopäivää vähemmän kuin meillä, mutta pitää olla parhaimmillaan. Tulos tai ulos. Ylipäätään meidän pitää pystyä vain suorittamaan kerta kaikkiaan paremmin, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara korostaa seuran videolla.

EIF-KuPS keskiviikkona 3.7. Ekenäs Sparbank Arenalla kello 18.30 alkaen.

Kaikki Suomen Cupin puolivälieräottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia