AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 2.7.2024

SJK osaa varoa AC Oulua cupissa - "Uudella valmennuksella on selkeä visio siitä kuinka pelata"

SJK osaa varoa AC Oulua cupissa - "Uudella valmennuksella on selkeä visio siitä kuinka pelata"

Stevie Grieve on tutkinut tarkkaan AC Oulun peliä. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Seinäjoen Jalkapallokerhon Suomen Cup -taival jatkuu keskiviikkona, kun SJK isännöi AC Oulua puolivälierissä.

SJK on pelannut cupissa neljä ottelua ja lähettänyt jo kaksi Veikkausliiga-seuraa laulukuoroon. Kolmannella ja neljännellä kierroksella Kerho löi odotetusti Kolmosessa pelaavan RoPon 8–0 ja Ykkösessä pelaavan OLS:n 2–1. Tämän jälkeen viime vuoden Cup-voittaja Ilves ja VPS kokivat SJK:n kovuuden.

SJK kaatoi VPS:n derbyssä viime viikolla selvin lukemin, kun ottelu päättyi Kerholle Seinäjoella 5–1. Jaime Moreno ja Kelvin Pires tekivät molemmat kaksi maalia. Rasmus Karjalainen osui kertaalleen.

Kerho lähtee keskiviikon otteluun muutenkin kovassa vireessä, sillä Cupin pelit mukaan laskettuna seinäjokelaiset ovat pelanneet viisi viimeistä otteluaan ilman tappioita. Viime viikko päättyi Veikkausliigan kamppailuun FC Hakaa vastaan, ja SJK poistui tuosta ottelusta 2–1-kotivoitto harteillaan.

Oululaisten kausi on ollut pettymys, sillä se on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. AC Oulu on kuitenkin saaneet juonesta paremmin kiinni, sillä joukkue saapuu Seinäjoelle viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Osasyy kurssin muuttumiseen löytyy valmentajavaihdoksesta, sillä AC Oulu siirtyi kesäkuussa kreikkalaisen Konstantinos Bratsosin valmennukseen. Suurin onnistuminen nähtiin viime perjantaina, jolloin joukkue kaatoi sarjapelissä KuPSin 1–0 Niklas Jokelaisen maalilla.

- Katsoin Oulun KuPS-pelin, ja he olivat todella kurinalaisia. He eivät antaneet kovin paljoa painetta, mutta puolustivat tiloja hyvin ja tekivät KuPS:n murtautumispelistä vaikeaa. He ovat hyvin organisoitu joukkue, jonka uudella valmennuksella on selvä visio siitä, kuinka heidän täytyy pelata, tuumasi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Suomen Cupin puolivälieräottelu SJK - AC Oulu keskiviikkona 3.7. kello 19.00 OmaSp Stadionilla. Kaikki Suomen Cupin puolivälieräottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia