vko.27 // 3.7.2024

"Emme ole päässeet tänne asti tuurilla" - SJK-luotsi Stevie Grieve iloitsi cupin välieräpaikasta

SJK eteni cupissa neljän parhaan joukkoon. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi keskiviikkona paikan Suomen Cupin välieriin, kun seinäjokelaiset kaatoivat OmaSp Stadionilla AC Oulun 2–0.

SJK sai vastaansa juuri sellaisen joukkueen kuin odotettiinkin: matalalta puolustavan ryhmän, joka etsii iskun paikkoja vastahyökkäyksistä. Oululaisten taktiikka purikin alussa hyvin, mutta pelin edetessä Kerhon paineistus avasi yhä enemmän hyökkäystiloja, ja avausjakso oli täyttä SJK:n näytöstä.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalintekopaikka syntyi 13. minuutilla, kun Tuomas Kaukua pelasi pallon boksiin Jaime Morenolle, mutta hyökkääjä ei saanut laukaukseensa tarpeeksi voimaa, ja oululaisten maalivahti Calum Ward torjui tilanteen helposti. Seuraavan kerran Ward joutui torjuntatöihin 25. minuutilla, kun Ville Tikkanen tälläsi tulisen laukauksen 20 metristä, mutta oululaisvahti oli jälleen hereillä.

Viittä minuuttia myöhemmin oli Pyry Hannolan vuoro kokeilla. Hannola antoi sivuvaparin lyhyenä Valentin Gascille, sai pallon takaisin ja lähetti pienestä kulmasta kovan laukauksen, mutta Ward oli taas sijoittunut hyvin ja selvitti tilanteen. Oululaiset olivat kuitenkin voimattomia 32. minuutilla, kun SJK sai kulmapotkun vasemmalta puolelta. Markus Arsalo lähetti tapojensa mukaan laadukkaan keskityksen, ja maalitykki Moreno pääsi puskemaan pelin avausmaalin. Moreno on nyt päässyt maalin makuun kuudessa ottelussa putkeen, kun mukaan lasketaan Veikkausliigan ja Cupin pelit.

Vieraiden avausjakson ainoa maalintekopaikka tuli heti ottelun alkutaipaleella, kun Niklas Jokelainen pääsi kokeilemaan paristakymmenestä metristä lähteneestä vapaapotkusta. Jokelainen sai pallon tolppien väliin, mutta SJK-vahti Hemmo Riihimäki oli vedossa mukana ja torjui pallon sivuun.

Oulu teki tauolla pari vaihtoa ja haki kentälle lisää hyökkäysvoimaa, mutta pelin kuva ei muuttunut sen suuremmin: SJK jatkoi hallintaansa ja hioi kuvioitaan rauhassa. Ratkaisun makua nähtiin tunnin pelaamisen jälkeen, kun Kaukuan kentällä korvannut Lauri Laine sai pallon boksissa. Taitava hyökkääjä haki jalkansa vapaaksi harhautuksella ja painoi pallon tarkasti takayläkulmaan. Osuma oli nuorukaisen ensimmäinen SJK:ssa kilpailullisessa ottelussa.

Vieraat yrittivät saada takaa-ajoaan vimmatusti käyntiin, mutta turhaan, sillä Kerho puolusti laadukkaasti loppuun asti.

- Hallitsimme peliä selkeästi avausjaksolla. He eivät juuri päässeet kontrolloidusti meidän alueelle. Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka pelasimme. Toisella jaksolla vastustaja puski päälle, mutta meillä ei ollut mitään hätää. Puolustusnelikkomme suojeli boksia loistavasti, ja puolustimme hyvin pysymällä pallossa, kiteytti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK on tiputtanut Cupissa jo kolme Veikkausliiga-joukkuetta, sillä ennen Oulua Kerhon jalkoihin jäivät VPS ja Ilves. Välierissä vastaan tulee miltein vaikein mahdollinen vastustaja, KuPS.

- Olen iloinen siitä, että olemme kohdanneet useita Veikkausliigajoukkueita cupissa. Se alleviivaa sitä, ettemme ole päässeet tänne asti tuurilla. VPS ja Ilves ovat kovia joukkueita, kuten Oulukin. En ole silti yllättynyt, että olemme yltäneet neljän parhaan joukkoon, sillä olemme olleet tasaisen varmoja. Nyt kun meillä on paljon aikaa kehittyä entisestään, KuPS:lla on edessään todella vaikea ottelu meitä vastaan, Grieve viittasi tulevaan välierään.