AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2024

Ilveksen puolustuspeli askarruttaa Mika Hilanderia – ”On helpompi voittaa 1-0 kuin 3-2”

Ilveksen puolustuspeli askarruttaa Mika Hilanderia – ”On helpompi voittaa 1-0 kuin 3-2”

Ilvekselle on tehty kolmessa edellispelissä kahdeksan maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kierros käynnistyy Ruudun studio-otteluna pelattavalla Ilves-HJK:lla. Ruudun asiantuntija Mika Hilander odottaa vauhdikasta ja viihdyttävää ottelua.

Joukkueet kohtasivat toisensa toukokuun lopussa Helsingissä 1-1 päättyneessä ottelussa ja ottelu oli täynnä tapahtumia ja tunnetta. Hilander ei usko, että lauantainen ottelu tekee poikkeusta.

- Odotan erittäin viihdyttävää, vauhdikasta ja toivottavasti maalirikasta ottelua, jonka parempi joukkue voittaa.

Ilves on tällä hetkellä sarjassa viidentenä viisi pistettä HJK:ta perässä ja pelannut neljä edellisotteluaan tappioitta. Ilveksellä on eniten nollapelejä tämän kauden osalta, mutta Suomen Cupin ottelu mukaan lukien neljässä edellispelissä omissa on soinut kahdeksan kertaa.

- Olen yrittänyt sitä Ilveksen puolustuspelaamista tutkia ja siellä tehdään isohkoja virheitä eikä Ilveksessä ole kovin montaa puolustusorientoitunutta pelaajaa. Heillä on hyvin hyökkäävästi ajattelevia pelaajia. He tuntuvat joskus unohtavan, että on helpompi voittaa 1-0 kuin 3-2.

- Edellisottelussa FC Lahtea vastaan he päästivät Lahden lopussa tasoihin, mutta olisivat voineet tehdä pelissä vaikka kymmenen maalia. Lahden tasoista joukkuetta ei pitäisi päästää tekemään kahta maalia ja heillä oli paikkoja myös lisämaaleihin. Osin se puolustuspelaaminen on myös siitä kiinni, ettei heiltä löydy keskikentältä sellaista puolustavaa lukkoa. Kaikki keskikenttäpelaajat ovat pallollisia ja hyökkääviä pelaajia ja laidoiltakin hyökätään lujaa, Hilander analysoi.

Ilves on ollut tähän asti hiljaa siirtomarkkinoilla, mutta Hilander näkee yhden selkeän vahvistusalueen joukkueessa.

- Heiltä puuttuu kliininen viimeistelijä. Niin paljon kuin tykkäänkin Santeri Haaralasta , niin verkko ei ole venynyt tarpeeksi niistä paikoista. Tietenkään jokainen joukkue ei sellaista kliinistä viimeistelijä löydä, mutta HJK löysi, Hilander toteaa viitaten Klubiin siirtyneeseen Lee Erwiniin.

Ilves-HJK lauantaina 6.7. Tammelan stadionilla kello 15.00 alkaen. Ruudun studio-osuus käynnistyy kello 14.15. Hilanderia on studiossa kirittämässä Marko Rajamäki ja Tero Karhu jakaa puheenvuorot.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia