vko.28 // 9.7.2024

​HJK:lle kova kolaus Liettuassa – 0-3-tappio jätti vuoren kiivettäväksi kotona

HJK:n eurocup-avaus päättyi pettymykseen. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK avasi Mestarien liigan karsinnat tiistaina Liettuassa Panevėžysin vieraana ja taipui tappioon lukemin 3-0.

Kotijoukkue siirtyi johtoon jo 17. minuutilla Ernestas Veiulisin osumalla ja tämä jäi myös avausjakson ainoaksi maaliksi.

Toisella jaksolla HJK:lle osui todella musta hetki reilun tunnin pelin jälkeen. Ensin pallo vietiin pilkulle Georgios Kanellepoulosin rikkeen jälkeen ja Nicolas Gorobsov tuplasi isäntien johdon. Vain kaksi minuuttia edellisestä Panevėžysin vasta vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Noel Mbo niittasi lukemiksi jo 3-0.

HJK haki vaihdoilla voimaa takaa-ajoon ja isäntien Chekhou Diengin toinen keltainen kortti parikymmentä minuuttia ennen loppua antoi HJK:lle myös miesylivoiman, mutta tulosta ei tullut.

Näin HJK joutuu lähtemään ensi viikon kotiotteluunsa kolmen maalin takaa-ajoasemasta ja jatkopaikka vaatii melkoisen nousun.

Lähde: UEFA.com