AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 16.7.2024

​HJK kovassa paikassa tiistaina – "Meillä on nälkää kääntää tämä"

​HJK kovassa paikassa tiistaina – "Meillä on nälkää kääntää tämä"

"Toke" valaa uskoa HJK:n mahdollisuuksiin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK taistelee paikasta Mestarien liigan toisella karsintakierroksella tiistai-iltana liettualaista FK Panevėžysia vastaan alla vieraissa kärsitty tappio.

Melkoinen vuori HJK:lla onkin kiivettävänä, sillä joukkue lähtee tiistai-illan kamppailuun kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

- Olimme huolimattomia ensimmäisessä ottelussa ja lisäksi hyökkäyspäässä meidän pitää olla paljon päättäväisempiä. Siinä meni yksittäisessä ottelussa aika lailla asioita pieleen, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

- Nyt on näitä asioita hinkattu ja joukkue on luottavainen ja uskoo, että tämä vielä hoidetaan. Liettuan pojilla tuntui jo ensimmäisen ottelun jälkeen olevan sellainen tunne, että he ovat jatkossa, mutta meillä on ehdottomasti nälkää kääntää ottelupari eduksemme.

HJK on saanut alle nyt täyden harjoitusviikon Liettuasta palaamisen jälkeen.

- Tämä on ollut oikeastaan ensimmäinen kokonainen viikko sen jälkeen, kun tänne tulin ja on ollut tosi tärkeää päästä paneutumaan niihin asioihin, jotka eivät ole toimineet, Korkeakunnas kertoo.

- Virheitä voi ja saa tehdä, mutta ei kannata samoja virheitä toistaa ja sitä on käyty läpi. Hyökkäyspelaamista on myös harjoiteltu tosi paljon. Meillä on nyt sinne uusia pelaajia kuten Lee Erwin ja Kai Meriluoto, jotka tuovat lisää kilpailua.

Lähtökohdat otteluun ovat sikäli tavallisesta kamppailusta poikkeavat, että HJK ei lähde vain voittamaan, vaan tarvitsee vähintään kolmen maalin voiton.

- Kyllä lähtökohta hiukan vaikuttaa valintoihin. HJK lähtee aina hyökkäämään, mutta emme voi unohtaa puolustamista. Varmaan kuitenkin eri pelipaikoille valikoituu hiukan hyökkäävämpiä pelaajatyyppejä, "Toke" miettii.

HJK pääsee takaa-ajoon paitsi tutulla kotikentällään niin ennen kaikkea kotiyleisönsä tukemana.

- Kyllä se tuki on ihan a ja o. Nyt sitä myös tarvitaan jos koskaan, mitataan sekä meitä että faneja. Hyvin he ovat meidän tukenamme olleet ja me lupaamme, että tiistaina ei varmasti jää ainakaan yrittämisestä ja tahdosta kiinni.

Mestarien liigan 1. karsintakierroksen 2. osaottelu HJK - Panevėžys Bolt Arenalla tiistaina 16.7. kello 19.00. Pääsyliput otteluun täältä.

Lisää uutisia