AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 16.7.2024

​Uskoa, toivoa ja rakkautta, Veikkausliigasta! Osa 15: Yhteisö on tulta vahvempaa

​Uskoa, toivoa ja rakkautta, Veikkausliigasta! Osa 15: Yhteisö on tulta vahvempaa

Kuva: Juhani Järvenpää

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen tulkitsee Veikkausliigan tuoreita puheenaiheita, joista kaikki ympäri Suomea puhuvat vielä huomennakin.

On täysin selvä asia, että seuraavissa kappaleissa ilmiömäisyys on vähissä. Tilalla on Gnistanin kokeman katastrofin sijaan uskoa, toivoa sekä rakkautta. Ja nimenomaan toivoa.

Heräsin viime lauantaina aamulenkille klo 6. Ennen kenkien sitomista nopea vilkaisu uutisiin, joista kävi ilmi, että Oulunkylässä on oltu jo hereillä. Tässä vaiheessa uutiskuvissa liekit vielä löivät, mutta aamun edetessä liekkien tilalla oli enää hiiltynyttä materiaa.

Gnistanin kokemasta katastrofista on kirjoitettu lähes kaikki mahdollinen. Yksi asia on kuitenkin jäänyt tuhon keskellä mielestäni liian pienelle huomiolle. Ja se on Gnistanin rehellisen raaka ja samaan aikaan olosuhteet huomioon ottaen aktiivinen viestintä, joka kuljetti suomalaisen urheiluväen asian kiistatta vaatimalle vakavuusasteelle. Kerrottiin kuinka asiat ovat. Kerrottiin kuinka jokainen voisi auttaa.

Gnistanin seurayhteisöllisyydestä on puhuttu tällä kaudella paljon. Ja paljon siitä on myös ulospäin nähty mitä moninaisimmissa toimenpiteissä. Viimeistään nyt jokainen suomalaista urheilua seuraava on nähnyt, kuinka poikkeuksellisesta yhteisöstä onkaan kyse.

Oulunkylässä on kannettu aiheesta huolta junioritoiminnasta, miesten sekä naisten edustusjoukkueesta ja ylipäätään Oulunkylän liikuttavimman toimijan toimintaedellytyksistä seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana.

Ehkä juuri siitä syystä sitä ilmiömäisyyttä ei sovi unohtaa tässäkään tekstissä. Sillä ilmiömäisyys on ainoa oikea sana kuvaamaan niitä reaktioita ja suoria avunantoja Gnistanin suuntaan viime päivien aikana. Ei ainoastaan jalkapallo- ja urheiluväen toimesta, vaan yhteiskunnan eri sektoreilta ja yksityisiltä ihmisiltä, joille Gnistanin historialla, tarinalla sekä tulevaisuudella on merkitystä.

Tuo pyhä kolminaisuus on näyttänyt voimansa. Ja sen voima on tulta vahvempaa.

Ja tämäkin vielä!

FC Haka ja Ilves tarjosivat maanantaina täysin fantastisen Veikkausliigan ottelun. Seitsemän maalin iltamat yli 4000 katsojan edessä päättyi kesäauringon hellän hitaaseen laskuun, jotta uusi voi jälleen aamulla nousta. Elämä jatkuu.

Ja kaikkien aikojen Veikkausliigakausi jatkuu.

Lisää uutisia