AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 16.7.2024

"Valtava pettymys" - HJK taipui Panevėžysille Mestarien liigan karsinnassa

"Valtava pettymys" - HJK taipui Panevėžysille Mestarien liigan karsinnassa

"Toke" ei selitellyt tappiota. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n euroavaus liettualaista FK Panevėžysia vastaan jäi kauniisti sanottuna pettymykseksi.

Liettuassa kärsityn katastrofaalisen kolmen maalin tappion jäljiltä Klubi lähti Töölön kesäillassa tekemään kovaa nousua. Kokoonpanoa oli viilattu viikon takaisesta ja muun muassa Kai Meriluoto nähtiin HJK-paidassa ensimmäistä kertaa Puolan lainavuoden jälkeen. Kiri jäi lopulta kuitenkin kauas valmiista ottelun päätyttyä 1–1. Koko ottelupari kirjattiin Panevėžysille 1–4.

– Valtava pettymys. Ei riittänyt, joten käsi pystyyn. Elämä on ylä- ja alamäkeä, ja nyt on vaikeampaa. Eteenpäin tästä on mentävä, seuraava iso peli on jo lauantaina edessä. Euroseikkailutkaan eivät ole vielä ohi, joten ei tässä nyt mikään maailmanloppu kuitenkaan ole kyseessä, kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Toni Korkeakunnas.

– Olimme hermostuneita ensimmäisellä puoliajalla, ja peli meni turhan suoraviivaiseksi. Siitä huolimatta saimme maalin siihen ja vastustajan hieman ahdistumaan. Viime aikoina olemme antaneet liikaa ilmaisia maaleja vastustajalle, ja kaveri sai sitten pukukoppimaalin, joka vaikeutti meidän takaa-ajoamme huomattavasti.

Toinen jakso eteni entistä selvemmin HJK:n pallonhallinnalla. Vaarallisille maalipaikoille pääsy oli kuitenkin edelleen kovan työn takana, ja uhrautuva Panevėžys-puolustus hoiti ne paikat, joita Klubille aukesi. Lopulta HJK onnistui koko ottelussa laukomaan ainoastaan kaksi kertaa Panevėžysin maalia kohti, joista toinen ohitti Emil Timburin.

– Toisella puoliajalla saimme palloa huomattavan paljon vastustajan boksiin. Pelasimme meille epätyypillisempää peliä, mutta saimme paljon painetta ja laukauksia. Maali jäi kuitenkin puuttumaan. Vastustaja sai blokattua liikaa laukauksia, kertasi "Toke" toista jaksoa.

Vieraat saivat vastahyökkäyksistä jopa jakson parhaat paikat lisämaalien tekemiseen. Jesse Öst venyi useampaan laatutorjuntaan, pitäen Klubin vielä näennäisesti mukana otteluparissa. Maaleja ei kuitenkaan toisella jaksolla nähty, joten tuloksena oli valtava pettymys.

– Ei riittänyt, joten silloin käsi pystyyn. Ennakkoon tietenkin ajattelimme, että olisimme menneet tästä jatkoon. Meillä on kuitenkin edelleen paljon pelattavaa ja nyt keskitymme hetkeksi Veikkausliigaan sekä harjoitellaan laadukkaasti. Pelaajaliikenne ja joukkueen rakennus jatkuu.

– Kannattajat kannustivat hienosti loppuun asti, ja yhteisön tuki on todella tärkeä silloin, kun on vaikeampaa. Tietysti on paljon turhautumista niin kannattajissa kuin joukkueenkin puolella.

Lisää uutisia