AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 17.7.2024

​KuPS ja VPS tiukassa paikassa torstaina – Konferenssiliigan karsinnan jatkopaikat pelissä

​KuPS ja VPS tiukassa paikassa torstaina – Konferenssiliigan karsinnan jatkopaikat pelissä

KuPS ja VPS taistelevat jatkopaikoista eurokentillä torstaina. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

UEFA:n Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen jatkopaikat ratkotaan torstaina ja Veikkausliigajoukkueista tulessa ovat KuPS ja VPS.

KuPS pääsee hakemaan ratkaisua kotiyleisönsä edessä ja suhteellisen hyvistä lähtökohdista pelattuaan ensimmäisessä osaottelussa Luxemburgissa maalittoman tasapelin. VPS:n lähtökohdat vierasotteluun Liettuassa ovat sen sijaan haastavammat, kun kotiottelu viime viikolla päättyi viime sekuntien takaiskun myötä 1-2-tappioon.

Sekä KuPS että VPS pelasivat ensimmäisten osaotteluitten loppuminuutit vajaalla punaisten korttien myötä ja näihin ei nyt toisissa osaotteluissa ole varaa.

Vierasmaalisääntöä ei UEFA:n seurajoukkuekilpailuissa enää ole. Mikäli yhteismaalit ovat varsinaisen peliajan jälkeen tasan, haetaan ratkaisua 2 x 15 minuutin jatko-ottelusta ja mikäli yhteismaalit ovat senkin jälkeen tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuspotkukilpailulla.

Konferenssiliigan 1. karsintakierros, 2. osaottelut:

18.00 KuPS – FC UNA Strassen, Väre Areena (pääsyliput)
Ensimmäinen osaottelu päättyi 0-0-tasapeliin.

19.00 FK Žalgiris – VPS, LFF stadionas, Vilna
Ensimmäinen osaottelu päättyi Žalgirisin 2-1-voittoon.

Veikkausliigajoukkueista Ilves tulee mukaan suoraan Konferenssiliigan karsinnan 2. kierrokselle ja HJK jatkaa europelejään karsinnan 3. kierroksella.

Lisää uutisia