AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 17.7.2024

Oulun stadionhankkeen rattaisiin jälleen lisää kapuloita - valitukset jatkuvat

Oulun stadionhankkeen rattaisiin jälleen lisää kapuloita - valitukset jatkuvat

Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Arktes oy

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden hylkäävä päätös Oulun stadionhankkeesta ei vielä ollut piste, sillä asiasta on valitettu vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

AC Oulun puheen johtaja Tomi Kaismo avaa tilannetta viestipalvelu X:ssä seuraavasti:

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen on tehty valitus koskien hallinto-oikeuden päätöstä hylätä valitukset jalkapallostadionin asemakaavan muutoksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kuokka joudutaan jättämään varastoon emmekä pysty tarjoamaan ainakaan vuoteen töitä työllisyyspulan edessä kamppailevalle rakennusteollisuudelle.

Harmittaa suunnattomasti, että muutama henkilö aiheuttaa todella merkittäviä lisäkuluja ja pistää kapuloita rattaisiin valtuuston yksimielisestä päätöksestä sekä hallinto-oikeuden valitusten hylkäämisestä huolimatta. Olemme tästä huolimatta sitoutuneet toteuttamaan hankkeen valitusprosessin päätyttyä, mutta emme ole valmiita lisäämään panostusta yksityisen rahan muodossa enää siitä, mitä on ilmoitettu.

Tämä koskee rakentamisajan kustannusten lisäksi myös valitusten johdosta kasvavia käyttökustannuksia. Mikäli tämän viivytystaistelun jälkeen Ouluun halutaan edelleen jalkapallostadion, tarkoittaa se sitä, että viivästysten johdosta kasvaneisiin kuluihin tulee löytää rahoitus muualta.

Lähde: Tomi Kaismon X
Lisää uutisia