AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2024

Gnistan pelaa loppukauden kotiottelunsa Bolt Arenalla

Gnistan pelaa loppukauden kotiottelunsa Bolt Arenalla

Bolt Arena toimii loppukauden Gnistanin kotikenttänä. (Kuva: HJK Media)

Mustapekka Areenalla olleesta tulipalosta johtuen IF Gnistan pelaa loppukauden Veikkausliigan 4 runkosarjan kotiotteluaan sekä 1-3 jatkosarjan ottelua Bolt Arenalla Helsingin Töölössä.

Ensimmäinen kotiottelu uudella pelipaikalla pelataan VPS:ää vastaan 4. elokuuta, joka on samalla myös seuran 100-vuotisjuhlaottelu.

Toimitusjohtaja Ilkka Vanala kommentoi tilannetta seuraavasti.

– Olemme todella tyytyväisiä, että saimme nyt ratkaistua tämän asian. Kaikille optimaalisen ja nopean ratkaisun löytyminen keskellä aktiivisinta jalkapallokautta oli ymmärrettävästi todella haastavaa, ja vaati ja tulee vaatimaan jatkossakin joustavuutta kaikilta eri osapuolilta. Tässä kohtaa haluankin välittää kiitokset HJK:lle, Helsinki Rock and Roll Oy:lle ja Helsingin kaupungille asioiden nopeasta edistämisestä ja hyvästä yhteistyöstä.

Joukkueen loppukauden kotipelipaikaksi oli lopulta tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Bolt Areena sekä Myymäen jalkapallostadion Vantaalla. Joukkue on pelannut otteluitaan molemmissa paikoissa jo aikaisemmin, joten peruskäsitys operoinnista ja pelaamisesta kummallakin stadionilla oli olemassa. Tämän lisäksi seura on viime päivät selvittänyt operoinnin kannalta tärkeiden tilojen varaustilannetta ja saatavuutta, sekä voimassa olevia sopimuksia ja niiden mahdollisia rajoitteita toiminnalle.

– Kiitokset myös Vantaan kaupungille, VJS:lle ja PK-35 Vantaalle. Arvostamme suuresti myös pikaista avun tarjoamista Vantaan suunnalta, vaikka lopulta päätimmekin jatkaa kautta toisaalla. Teimme valinnan kokonaisuuden perusteella, mihin vaikuttivat urheilutoiminnan toimivuus, kaupallinen kokonaisuus, ottelutapahtumien operointi ja saavutettavuus.

- Töölön suhteen lyhyessä ajassa on saatu jo paljon asioita sovittua. Joukkueen arjen pyörittämisessä on kuitenkin vielä asioita ratkaistavina. Näiden suhteen luotan siihen, että Helsingin kaupungista löytyy halua ratkaista loputkin avoinna olevat asiat pika-aikataululla ensi viikolla, Vanala jatkaa.

Lisää uutisia