AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2024

FC Interin usko omaan tekemiseen käänsi kurssin

FC Interin usko omaan tekemiseen käänsi kurssin

FC Inter on saanut kurssinsa käännettyä. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter lähti kauteen suurin odotuksin, mutta vaikea kauden alku pudotti joukkueen alempaan keskikastiin. Viime aikoina Inter on saanut kuitenkin kurssinsa käännettyä ja taistelee edelleen tiukasti paikasta Mestaruussarjassa.

Inter juhli keväällä Liigacupin voittoa ja lähti kauteen suurin odotuksin. Monien papereissa turkulaisia povattiin jopa mestaruustaisteluun, mutta kausi alkoi nihkeästi. Yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta Inter onnistui nappaamaan vain yhden voiton.

Kurssi kääntyi toukokuun lopulla ja sen jälkeen myös pisteitä on ropissut kovaa tahtia. Kahdeksasta edellispelistä tilillä on viisi voittoa ja kaksi tasapeliä ja tappiottomien otteluiden putki on kasvanut viiden ottelun mittaiseksi.

- Ensinnäkin odotuksiin, varsinkin muiden silmissä, vaikutti varmaan myös Liigacup. Että olemme ansainneet sen paineen ulkopuolelta hyvien tulosten myötä. Totta kai seuran sisällä ja joukkueen sisällä se nostattaa sitä ajatusta siitä, että kamppailtaisiin ihan niistä kärkisijoista. Ennen kaikkea tuloksellisesti olimme tosi pettyneitä alkukauteen, mutta on pakko nostaa, että mielestäni ne kuusi ensimmäistä peliä liigassa, niin niillä mittareilla, mitä me maalien lisäksi, mikä on se tärkein mittari, niin emme pelanneet hirveän huonosti. Siinä oli mm. viides ja kuudes peli Maarianhaminaa ja HJK:ta vastaan, niin vastustaja oli pallon kanssa meidän boksissa yhteensä 12 kertaa ja me olimme samaan aikaan 40 kertaa. Sitten me onnistuimme tekemään niistä 40 kerrasta yksi maali ja vastustaja teki neljä, Interin apuvalmentaja Riku Paularinne purkaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Kuuden ensimmäisen pelin osalta minulla ei ollut sellaista oloa, että tässä pitäisi räjäyttää kaikki vaan meidän pitäisi olla parempia pelin kriittisissä hetkissä. Miten me luomme maalintekotilanteita, paljon siellä on ehkä vastustajia puolustamassa, millaisista tilanteista me yritämme maalintekoa. Ja kääntäen, miten ne vastustajan maalintekoon johtavat tilanteet, jos niitä on viisi tai kuusi ja vastustaja tekee kolme maalia.

- Ja boksiin etenemistä, maaleja voi tehdä muualtakin, mutta jos vastustaja on kuusi kertaa boksissa ja tekee kolme maalia, niin sitä pitää vahvasti zoomata niihin hetkiin ja miten ne hetket syntyy.

Vaikutus oli siinä, että kuusi peliä oli pelattu ja olimme onnistuneet yhden voittamaan.

- Niin sitten kun lähdettiin kolmeen kovaan vieraspeliin, Ilves-, SJK- ja VPS-peleihin, niin ehkä se oli vaikuttanut meidän henkiseen tilaan, että emme olleet onnistuneet. Vaikka olimme pelanneet ihan ok, niin emme olleet saaneet tulosta. Sitten ne kolme kovaa vieraspeliä, mitkä ovat vaikeita ihan kenelle vaan, mutta meille ne sattuivat tulemaan tuohon hetkeen peräkkäin. Niistä on pakko sanoa, että niissä emme pystyneet pelillisestikään hirveän hyvään suorittamiseen, Paularinne analysoi.

Paularinteen analyyseja on kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia