AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 13.8.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 19: Olemmeko olleet väärässä koko ajan?

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 19: Olemmeko olleet väärässä koko ajan?

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen läpivalaisee kaksin silmin ja käsin sen, mistä jo puhutaan – ja puhutaan myös huomenna. Kyseessä ovat tietenkin Veikkausliigan ilmiöt.

Tässä on nyt viime viikot hehkutettu milloin Tampereen Ilvestä, Kuopion Palloseuraa ja tovi sitten myös Helsingin Jalkapalloklubia, että tästä kolmikosta se Veikkausliigakauden 2024 mestari löytyy, tapahtui mitä tahansa. Tai vaihtoehtoisesti täytyy tapahtua ihmeitä, jos Suomen mestaruuden jokin muu joukkue voittaa.

Kävin viime viikolla lounaalla. No, se ei vielä ihmeen kriteeristöä täytä. Sen sijaan lounastoverini varmalla äänenpainolla rykäisty profetia tulevasta syksystä sai lihapullan lipsahtamaan kurkusta alas ilman pureskelua. Kuulosti ihmeeltä.

"Se on muuten SJK. Näin siinä mestaruustaistelussa käy", tokaisi toveri.

No, kyllähän SJK on pelannut viime aikoina hyvin, antaen muun muassa eilen maanantaina ns. isän kädestä Vaasan Palloseuralle derbyssä.

Hiljentykäämme.

Olemmeko me (tai siis tässä juttusarjassa allekirjoittanut) olleet väärässä koko ajan? Mitä Seinäjoen ylpeydellä muka on sellaista, joka muilta mestaruuskandidaateilta puuttuu? Voisiko tämä olla lakeuksilla kultaisen kimalluksen syksy muuallakin kuin sarjan parhaiden suihkutilojen seinälaatoissa?

"Siellä on kaikista eniten potentiaalia parantaa pelaamista vieläkin enemmän. Onko muilla?", jatkoi lounasseurani varmana visiostaan.

Voi hyvinkin olla. Tai sitten ei.

Ei tästä mestaruustaistelusta ota enää selvää. Ennustaminen on turhaa. Jäljelle jää vain se urheilun ystävälle paras vaihtoehto – jännittäminen.

Jo nyt on selvää, että kaikkien aikojen kaudeksi jo useissa asiaintuntijapiireissä linjattu kesä huipentuu syksyyn, josta puhutaan stadioneilla, Ruudussa sekä lehtien palstoilla.

Ja mikä tekee kaikesta vielä upeampaa, on sama sointu sarjan alakerran "syksyn sävelessä". Lahdessa pelillinen ilme on noussut jo radiomastojen korkeudelle ja Ricardo Duarte lienee suosikki jo Vuoden lahtelaiseksi. Tai onko tähän edes muita vaihtoehtoja?

Sunnuntaina hyvästelty, EIF:n nyt jo ex-päävalmentaja, Gabriel Garcia Xatart on vastaavasti tuskin samoilla listoilla Tammisaaressa, sillä työsopimus purettiin yhteisymmärryksessä siitä, ettei näin vain voi jatkaa taistelussa sarjapaikasta.

Urheilun draamaa kaikilla mausteilla ja emotionaalisilla elementeillä. Kyllä tätä ehtii taas tulla ikävä talvella. Siispä nauttikaamme nyt!

Ja tämäkin vielä!

Oulussa huudeltiin lauantai-iltana asiattomuuksia, joita ei katsomoista tarvitse kuulua, kun urheilussa halutaan säilyttää myös ihmisyys. AC Oulu reagoi tyylikkäästi ja linjasi huutelijalle porttikiellon Laivastonsinisten kotisatamaan Raattiin.

Lisää uutisia