AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 16.8.2024

Ilves-luotsi Joonas Rantanen ei selitellyt: "Parempi joukkue voitti ja meni jatkoon"

Ilves-luotsi Joonas Rantanen ei selitellyt: "Parempi joukkue voitti ja meni jatkoon"

Joonas Rantanen myönsi Djurgårdenin ansainneen voittonsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves joutui taipumaan Djurgårdenille Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa maalein 3–1.

Tukholmalaisjoukkue eteni seuraavalle kierrokselle yhteismaalein 4–2.

– Voi sanoa, että parempi joukkue voitti ja meni jatkoon. Olen silti ylpeä siitä, ettemme luovuttaneet, vaan yritimme loppuun asti hakea kavennusta, Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen summasi.

Djurgården tuli ottelun alussa vahvasti ja pääsi myös nopeasti johtoon.

– Meillä oli ottelussa hyviä jaksoja, mutta ei riittävästi tämän pelin voittamiseksi. Ehkä hieman olen pettynyt siihen, miten aloitimme ottelun. Emme pystyneet hallitsemaan painetta emmekä löytäneet oikea tiloja. Pelin virta oli siten meitä vastaan. Vastustajalla oli maalipaikkoja laukauksista rangaistusalueen tuntumasta, muutama hyvä paikka lähempää maalia ja useita erikoistilanteita. Meidän olisi pitänyt pystyä hoitamaan ensimmäinen 15–20 minuuttia hieman paremmin ja ilman takaiskua.

Vaikka Ilves nousi tasoihin, kaksi maalia tauon molemmin puolin käänsivät ottelun isännille.

– Veikkausliigassa olemme olleet varsin hyviä pelinrakenteluvaiheessa pääsemään ulos paineen alta, mutta nyt siinä oli ongelmia. Hyökkääminen ja puolustaminen kulkevat käsi kädessä, ja jos emme pääse paineen alta pallon kanssa, joudumme puolustamaan omalla alueellamme. Pelissä oli jaksoja, jolloin meidän olisi pitänyt prässätä hieman korkeammalta. Emme kuitenkaan löytäneet tarpeeksi hetkiä, jolloin olisimme päässeet antamaan kunnolla painetta kohti palloa.

- Toisella jaksolla kuitenkin paransimme ja vastustajan vetäydyttyä alemmas liikutimme palloa hyvin ja saimme uhkaa aikaiseksi, Rantanen mietti.

Lisää uutisia