AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 27.8.2024

HJK hakee ensimmäisen tavoitteensa täyttymistä Konferenssiliigassa – ”Tarvitaan ylärekisterin suoritus”

HJK hakee ensimmäisen tavoitteensa täyttymistä Konferenssiliigassa – ”Tarvitaan ylärekisterin suoritus”

HJK jatkaa europelejä torstaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Toni Korkeakunnas luottaa yleisön tukeen ja jatkopaikkaan Konferenssiliigan karsinnoissa.

HJK kohtaa torstaina Konferenssiliigan play off -kierroksen toisessa osaottelussa färsaarelaisen KÍ Klaksvíkin. Ensimmäinen osaottelu päättyi tasan 2-2, joten torstai-illan juoni on selvä: ottelun voittaja jatkaa Konferenssiliigaan.

Koska vierasmaalisääntöä ei enää ole, ei tarvitse edes spekuloida sillä, lähtisikö HJK hakemaan vähämaalista tasapeliä, joka veisi jatkoon.

- Se on ollut (ajatuksena) meillä koko ajan liigassakin, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa. Se tuo vain lisäpontta joukkueelle. On selvä peli: se pitää voittaa. Olemme viime aikoina voittaneet kotona ja se on paha paikka. Siellä on kovemmillakin PAOK:lla, Romalla ja Frankfurtillakin ollut hankalaa tuolla pelata. Meidän pitäisi pystyä saamaan Klaksvík siltaan kotiareenalla. Olemme olleet hyviä ja vahvoja siinä. Toivon mukaan kotiyleisö jaksaa kannustaa. Taas oli aikamoinen pauke Inter-pelissä ja joukkuetta kannustettiin. Tarvitsemme sitä ylimääräistä pelaajaa taas meidän faneiltamme, että saadaan kauden ensimmäinen tavoite maaliin, ennakoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas Suplan Week of Football -podcastissa.

Korkeakunnas kertoo podcastissa, että on tyytyväinen vierasottelun tulokseen, mutta ei välttämättä tapaan, jolla se tuli. Sen hän myöntää, että Klubin on jälleen kyettävä kauden tähän asti parhaaseen suoritukseen.

- Olen aina sanonut, että aina tarvitaan! Taas on se kauden klassisesti tärkein peli, mutta niinhän jokainen on tässä meidän tilanteessamme. Mitään ylisuoritusta ei tarvita, mutta meidän pelaajiltamme tarvitaan ylärekisterin suoritus. Meillä on hyviä pelaajia ja toivon mukaan tähän kohtaan tulee kauden paras suoritus. On ollut nousujohteista ja uskon, että tulemme pelaamaan riittävän hyvin, että klaaraamme homman kotona, Korkeakunnas sanoo.

HJK- KÍ Klaksvík pelataan torstaina Bolt Arenalla kello 19.

Lisää uutisia