AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 28.8.2024

​HJK:lla paljon pelissä torstaina – "Kotona olemme olleet todella vahvoja"

​HJK:lla paljon pelissä torstaina – "Kotona olemme olleet todella vahvoja"

"Toke" on luottavaisena torstain ottelun alla. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK kohtaa torstaina UEFA:n Konferenssiliigan playoff-kierroksen ratkaisevassa toisessa osaottelussa kotonaan färsaarelaisen KÍ Klaksvíkin.

Avausosa Torshavnissa päättyi lukemin 2-2 viime viikolla. HJK pääsi pelaamaan tunnin verran miesylivoimalla, mutta ei pystynyt peliä haluamallaan tavalla viemään.

- Meiltä puuttui pelirohkeus, se ottelu ei ollut meiltä tyypillistä pelaamista. Vähän lähdettiin mukaan vastustajan kaaokseen, hyökkäykset olivat liian nopeita ja vähän hosuttiin, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertasi kotiottelun alla.

- Pelinrakentelussa oli myös selkeästi parantamisen varaa, se oli suurin syy siihen, että peli meni sellaiseksi kuin meni. Pyrimme tauolla vaihtamaan pallollisempia pelaajia kentälle, mutta omissa soi ja Klaksvík sai siitä hengen päälle. Heillä on selkeä, suoraviivainen pelityyli ja erikoistilanteita heille ei saa antaa niin kuin me viime viikolla annoimme. Peli lähti meiltä vähän käsistä.

Korkeakunnas muistutti kuitenkin heti perään, että lähtökohdat ovat vierastasapelin myötä hyvät.

- Tulos vieraspelistä oli sinänsä hyvä. Olemme pitkään aikaan ensimmäinen eurojoukkue, joka siellä ei ole hävinnyt. Sieltä saatiin haluttu tulos ja meille oli viime viikolla isompi asia voittaa Inter, "Toke" muistutti.

- Nyt on taas kahden ottelun viikko – sillä erotuksella, että nyt pitää voittaa molemmat ottelut. Sen jälkeen pelaajat sitten pääsevät maajoukkueisiin tai pienelle tauolle.

Panokset torstaina ovat isot, sillä voittaja etenee Konferenssiliigan liigavaiheeseen. Korkeakunnas ei usko tämän kuitenkaan näkyvän ylimääräisinä paineina.

- Joka peli on meille ollut pakkovoitto siitä lähtien kun tänne tulin. Olimme liigassa sen verran jäljessä ja sitten cupit päälle. Europeleissä ei tietysti tarvitse molempia otteluita voittaa, mutta ei tämä ottelu sillä tapaa muista otteluista eroa.

- Ja onhan tämä HJK:ssa normitilanne, aina kun Klubin paita päälle vedetään, niin voittoa meiltä odotetaan, oli vastassa sitten kuka vain.

Kaikkineen HJK-leirissä on positiivisen odottava tunnelma torstain alla.

- Kotona olemme olleet todella vahvoja ja nyt ollaan tutulla kentällä, eikä Färsaarten aika haastavissa olosuhteissa, jotka nekin varmasti loivat tietynlaista levottomuutta peliin, Korkeakunnas sanoi.

- Pelaajatilanne on myös hyvä. Santeri Hostikka on ainoana sivussa ja nyt meille tullut Roni Hudd ei vielä tällä viikolla ole mukana.

HJK – KÍ Klaksvík Bolt Arenalla torstaina 29.8. kello 19.00.

Lisää uutisia