AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 5.9.2024

Pikkuhuuhkajat kuumassa paikassa Jerevanissa - "Olemme niin valmiita kuin voimme olla"

Pikkuhuuhkajat kuumassa paikassa Jerevanissa - "Olemme niin valmiita kuin voimme olla"

Kuva: SPL

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-karsinnat huipentava syksy alkaa perjantaina Jerevanissa Armeniaa vastaan.

Kuuden ottelun jälkeen Pikkuhuuhkajat on EM-karsintalohkossaan kolmantena, kolme pistettä saman verran otteluita pelanneen Romanian ja neljä pistettä Sveitsin perässä.

Armenia on lohkon viimeisellä sijalla kahdella pisteellä. Kotonaan Armenia on kuitenkin onnistunut kiusaamaan karsintalohkon kaikkia muita joukkueita. Lohkon kärkimaista Sveitsi jäi viime lokakuussa maalittomaan tasapeliin Jerevanissa, ja maaliskuussa Romania vei sieltä täydet pisteet yhdellä maalilla, joka syntyi 89. minuutilla.

– Turun Armenia-pelissä oli nolla astetta, tekonurmi ja kotiyleisö – silloin me hyödynsimme kotietumme 6–0. Täällä Jerevanissa Armenialla on mahdollisuus käyttää omaa kotietuaan – on 30 astetta lämmintä, luonnonnurmi ja kotiyleisö, huomioi myös Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Pikkuhuuhkajat saapui pelipaikkakunnalle maanantaina ja valmistautuminen alkoi tiistaina, joten joukkueen kanssa on ehditty vetää kolmet harjoitukset ennen perjantain ottelua. Ottelustadionilla vedetyistä torstain viimeistelyharjoituksista oli sivussa kolme pelaajaa erilaisista syistä, mutta Lehkosuo kertoo, että kokonaisuudessaan Suomen treenit ovat sujuneet erittäin hyvin.

– Olemme pystyneet valmistautumaan huomisen otteluun suunnitellusti ja tehneet harjoituksissa sopivaa räätälöintiä. Olemme niin valmiita huomiseen otteluun kuin voimme harjoituksiemme jälkeen olla, Lehkosuo kokee.

Jerevanissa vallitsevat korkeat, yli 30 asteen päivälämpötilat on huomioitu Suomen valmistautumisessa tarkasti. Yhtenä esimerkkinä tästä valmistautumisesta Lehkosuo antaa keskiviikon treenit, joissa pelattiin kokonaisuudessaan vähän pidempi jakso ja haettiin tietoisesti lämpöshokkiefektiä.

– Meillä oli treeneissä 25 minuutin juomataukokielto. Tarkoitus oli saada lämpöshokki "pois alta", jottei se tulisi vasta huomisen pelissä. Pelaajien palautteiden mukaan harjoitus onnistui. Myös tämän päivän viimeistelyharjoitukset kertoivat, ettei keskiviikko ollut liian kova päivä palautumisen suhteen, vaan pelaajien energiatasot ja pelihuumori olivat korkealla, Lehkosuo kertoo.

Perjantain ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19 – eli paikallista aikaa kello 20, auringon jo laskettua. Pikkuhuuhkajat on siis treenannut vielä kuumemmissa olosuhteissa kuin missä peli pelataan.

– Tarkoitus on, että kestämme ottelun kuumat olosuhteet siis paremmin, kun olemme niihin orientoituneet auringonvalossa.

Lisää uutisia