AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 6.9.2024

"Hienoa pelata isoja pelejä" - KuPS:n Matias Siltanen U19-poikien maajoukkueen mukana ennen syksyn ratkaisuja

"Hienoa pelata isoja pelejä" - KuPS:n Matias Siltanen U19-poikien maajoukkueen mukana ennen syksyn ratkaisuja

Matias Siltanen on ottanut ison roolin KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

U19-poikien maajoukkue pelaa perjantaina syksyn ensimmäisen maaottelunsa Romaniaa vastaan Eerikkilässä. Mukana joukkueessa on myös KuPS:n Matias Siltanen.

Siltanen on tällä viikolla ensimmäistä kertaa 2006 syntyneiden matkassa. Eerikkilässä on muitakin vuotta nuoremman ikäluokan pelaajia, ja keskikenttämiehellä riittää joukkueessa muitakin tuttuja – Siltanen kertoo päässeensä hyvin mukaan ryhmään.

– Joukkueessa on hyvä meininki, ja treeneissä on riittänyt iloisia äijiä. On ollut kiva palata maajoukkueen mukaan ja saada vähän vaihtelua seura-arkeen. Maaotteluissa on aina oma fiiliksensä, ja odotan innolla sitä, että pääsen jälleen pelaamaan Suomi-paidassa, Siltanen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Romania on videoklippien mukaan kova joukkue, joka on hyvä myös pallollisena. He puolustavat maalinsa edustaa laadukkaasti, eikä pelistä tule varmasti helppoa.

Siltanen on saanut tällä kaudella ison roolin KuPS:n edustusjoukkueessa, joka porskuttaa runkosarjan jälkeen Veikkausliigan kärkipaikalla. HJK vaanii vain pisteen päässä, joten loppukaudesta tulee kutkuttavan jännittävä – 21. syyskuuta Siltanen ja KuPS nähdään myös Suomen Cupin finaalissa. Kuopiolaiset saavat vastaansa FC Interin.

– Sarjataulukko kertoo sen, että kausi on mennyt hyvin. Voimme olla tyytyväisiä siitä, että johdamme sarjaa runkosarjan päätteeksi – meidän täytyy osoittaa syksyn peleissä, että ansaitsemme mestaruuden. On ollut kiva saada paljon vastuuta, ja olen saanut kauden mittaan myös paljon onnistumisia, 22 liigaottelussa esiintynyt Siltanen toteaa.

– On aina hienoa pelata isoja pelejä – loppukaudella jokainen ottelu on sellainen. Cupin finaali Tammelassa tulee olemaan siisti kokemus. Inter ei ole ollut meille tällä kaudella helppo vastustaja, joten siitäkin tulee tosi haastava matsi.

Suomen ja Romanian välinen maaottelu alkaa perjantaina kello 18.00. Maat kohtaavat toistamiseen ensi maanantaina kello 11.00 niin ikään Eerikkilässä.

Lisää uutisia