vko.36 // 6.9.2024

​Pikkuhuuhkajille tärkeät pisteet Jerevanista - EM-unelma elää

Oiva Jukkola osui kahdesti Jerevanissa. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkue jatkaa tiukasti taisteluaan EM-lopputurnauspaikasta kaadettuaan perjantaina Armenian vieraskentällä maalein 3-1.

Pikkuhuuhkajat tuli otteluun vahvasti ja tämä näkyi nopeasti myös tulostaululla. Otso Liimatta pamautti johtomaalin 11. minuutilla ja Oiva Jukkola tuplasi Suomen johdon vain seitsemän minuuttia myöhemmin.

Tauolle mentiin lukemissa 0-2 ja toisen jakson alussa Armenialla oli paikkansa kaventaa, mutta seuraava maali merkittiin jälleen Suomelle, kun Jukkola iski illan toisensa 55. minuutilla. Kolmen maalin johtoasemassa Suomi saattoi vain turvata voittoaan ja Armenian kavennus lisäajalla jäi isäntien kannalta laihaksi lohduksi.

Lohkon illan muissa otteluissa Romania kaatoi Montenegron, mutta kärkipakalla ollut Sveitsi hävisi Albanialle, joten lohkon kärki tasoittui entisestään. Ensi tiistaina Pikkuhuuhkajien isännöidessä Romaniaa edessä on äärettömän tärkeä ottelu lohkon kärkipaikkoja ajatellen.

Päivitetty klo 22.45 lohkon muiden tulosten osalta.

Lähde: UEFA.com