vko.36 // 7.9.2024

​Huuhkajat taipui tappioon Kreikassa Nations Leaguen avauksessa

"Lukelle" sattui harvinainen virhe avausmaalissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien avaus Nations Leaguessa sujui mollivoittoisissa merkeissä Kreikan vieraana loppunumeroiden oltua isäntien eduksi 3-0.

Pelillisesti ottelu oli varsin tasainen, mutta ero syntyi rangaistusalueilla. Siinä missä Huuhkajien hyvätkin hyökkäysaihiot eivät juuri varsinaisiin maalipaikkoihin johtaneet, Kreikka käytti omat paikkansa tylysti hyväkseen.

Ottelun avausmaali menee Lukas Hradeckyn lipsahduksen piikkiin. Hiukan huolimaton vastaanotto palautuspalloon avasi paikan Fotis Ioannidisille ja tämä kiitti tarjoilusta siirtäen Kreikan johtoon 23. minuutilla. Kreikka lisäsi johtoaan terävän hyökkäyksen päätteeksi varttia myöhemmin.

Toisen jakson alussa 3-0-osuma oli lähellä, mutta Hradecky venytti komeasti ja sai ohjattua pallon tolpan kautta turvallisille vesille. Huuhkajat haki uutta virtaa vaihdoilla, mutta Kreikka iski lopullisen niitin 76. minuutilla. Ioannidis eksytti Huuhkajapuolustuksen kulmapotkussa ja puski voimalla loppulukemat.

Huuhkajat jatkaa Nations Leaguen otteluita tiistaina Englannin vieraana.