AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 7.9.2024

Huuhkajat valmiina haastamaan Kreikan - "Valmistautuminen on sujunut hyvin"

Huuhkajat valmiina haastamaan Kreikan - "Valmistautuminen on sujunut hyvin"

"Rivellä" joukkoineen on alla hyvä harjoitusviikko. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat avaa Nations Leaguen ottelut lauantai-iltana Kreikan vieraana Pireuksessa.

Suomen joukkue on saanut laadukkaan valmistautumisen lauantain Nations League -avaukseensa. Ryhmä kokoontui Helsingissä jo maanantaina ja matkusti Kreikkaan torstai-iltana. Huuhkajat ehti harjoittelemaan Suomessa neljästi.

– Olemme päässeet harjoittelemaan enemmän kuin tavallisesti, koska pelaamme vasta lauantaina. Valmistautuminen onkin sujunut hyvin. On hienoa päästä aloittamaan Nations League otteluilla kovia vastustajia vastaan, päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi perjantaina kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Lauantaina vastaan asettuva Kreikka on FIFA-rankingissa sijalla 54 ja Suomi sijalla 63. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi EM-karsinnoissa vuonna 2019. Tuolloin Huuhkajat otti ensimmäisessä kohtaamisessa 1–0-kotivoiton Teemu Pukin rangaistuspotkumaalilla. Huuhkajien historiallisen EM-kisapaikan varmistumisen jälkeen Ateenassa pelatun ottelun Kreikka voitti lukemin 2–1.

– Tunnemme Kreikan melko hyvin, ja molemmat joukkueet kunnioittavat mielestäni toisiaan. Ensimmäinen peli on aina tärkeä. Odotan innolla hyvää ottelua ja hyvää tunnelmaa, kapteeni Lukas Hradecky kertoo.

Elokuussa pestissään aloittanut serbialainen Ivan Jovanovic tekee lauantain ottelussa debyyttinsä Kreikan päävalmentajana. Ivanovic on aiemmin valmentanut Kreikassa muun muassa Iraklista ja Panathinaikosta.

– Olemme aika paljon katsoneet, mitä hän on pyrkinyt aikaisemmissa seurajoukkueessaan tekemään. Kreikka on pelannut aiemmin paljon 433-muodostelmalla, ja myös Jovanovic on suosinut sitä käytännössä koko seurajoukkueuransa ajan, Huuhkajien videoanalyytikko Henri Lehto kommentoi.

– Kreikka pyrkii varmasti pallonhallintaan. He ovat vaarallisia murtautumaan laitakaistojen kautta. He pyrkivät luomaan alueellisia ylivoimia laitakaistalle ja keskittämään paljon. Niissä asioissa meidän pitää olla puolustussuuntaan tarkkana, Lehto sanoo.

Ottelu lauantaina alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.

Lisää uutisia