AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 8.9.2024

"Eteläharjun Guardiola" - HJK-luotsi Toni Korkeakunnaksen juuret ovat Loviisassa

"Eteläharjun Guardiola" - HJK-luotsi Toni Korkeakunnaksen juuret ovat Loviisassa

"Toke" muistaa lapsuuden pelit Loviisassa mainiosti. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n päävalmentajalla Toni Korkeakunnaksella on takanaan mittava ura valmentajana. Ensikosketuksen lajiin "Toke" sai aikanaan Loviisassa.

Korkeakunnas on syntynyt Helsingissä, mutta perhe muutti isän työn perässä Loviisaan jo lasten ollessa pieniä. Loviisaan saavuttuaan perhe muutti melko pian Määrlahdesta Eteläharjulle, josta jäi Korkeakunnakselle vahvat muistot.

- Siellä oli kuusi kerrostaloa ja meillä oli aina kesät talvet pihapelit pystyssä, futista ja lätkää. Kaikki kulmakunnan kundit ja tytöt olivat mestoilla. Eteläharju oli lapsille mahtava kasvuympäristö. Sieltä löytyi sorakuopat, metsää ja uimaranta. Jonkinlaiset leikit ja pelit olivat aina käynnissä, Korkeakunnas muistelee Loviisan Sanomissa.

Loviisan kaupunginosien välillä pelattiin jalkapallon Tango cupia, jonka joukkueet oli nimetty kuuluisien seurojen mukaan. Ensimmäisenä vuonna Korkeakunnas sai pelata suosikkijoukkueessaan Manchester Unitedissa.

- Muistan vieläkin, kun nostin joukkueen kapteenina keskuskentällä pytyn. Vastoin kaikkia odotuksia voitettiin finaalissa aina paha Leeds eli Valko. Se oli iso juttu kulmakunnalle. Siellä oli kaikki Nygrenit, Pallakset, ja Mikke Grön oli maalivahtina.

Loviisan ajoilta löytyy myös hiukan yllättäväkin yhteys nyky-HJK:hon.

- Ben Pallaksen kanssa pelattiin lätkää ja futista Loviisassa. Ollaan toistemme bestmanit, olen hänen vanhimman tyttärensä kummi ja hänen poikansa pelaa HJK:ssa, "Toke" viittaa Noah Pallakseen.

Loviisan muistot kulkevat aina kirkkaina valmentajan mukana.

- Päällimmäisenä Tango cupit, Lovari cupit, Eteläharjun pihapelit ja elinikäiset ystävät. Kyllä Loviisa on aina lähellä sydäntä ja juuret on aika syvällä siellä, toteaa Korkeakunnas.

Lisää uutisia