AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2024

"Tarvitsemme jokaisen pisteen" - paluu Ouluun oli pettymys FC Lahden Ricardo Duartelle

"Tarvitsemme jokaisen pisteen" - paluu Ouluun oli pettymys FC Lahden Ricardo Duartelle

Ricardo Duartelle jäi miettimistä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden asemat Haastajasarjassa tukaloituivat lauantaina AC Oulun vieraana kärsityn 0-3-tappion myötä.

FC Lahden päävalmentaja, Oulussa viime kaudella valmentanut ja entiselle kotistadionilleen palannut Ricardo Duarte oli pettynyt lopputulokseen. Hänen mukaansa Lahdella oli ottelussa momentum, mutta joukkue ei käyttänyt sitä. Duarte kertoi, että joukkue haki lopussa tasoitusta riskillä ja lopulta tulos repesi.

– Palasin takaisin Raattiin, mutta tulos ei ollut meidän kannaltamme paras. Jos katsomme ottelua realistisesti, meillä oli momentumimme. Viimeiset ratkaisumme olivat kuitenkin heikkoja ja emme saaneet maalia. Ennen AC Oulun maalia olimme hyviä ja voitimme palloja takaisin. Nyt emme kuitenkaan ole siinä vaiheessa kautta, että tämän ottelun epäonni tasoittuu seuraavissa otteluissa, vaan tarvitsemme jokaisen pisteen.

- Emme olleet tänään tilanteenvaihdoissa hyviä kumpaakaan suuntaan. Lopussa nostimme vastustajan boksiin pelaajia ja kenttätasapainomme oli haavoittuvainen. Sitten tulos repesi. Meidän täytyy työskennellä yksinkertaisesti paremmin, Duarte summasi pettyneenä.

Ottelun jälkeen Veikkausliigassa debytoinut Topias Inkinen oli iloinen debyytistään. Tulos ei kuitenkaan lämmittänyt nuorukaista. Hän löysi joukkueen pelaamisesta paljon parannettavaa.

– Oli hienoa päästä vihdoin kentälle. Sain paikan avauskokoonpanosta ja mahdollisuuden näyttää taitojani. Se tietysti tuntuu hyvältä, mutta 3–0 taululla ei. Ottelu oli aika painimista ja pitkää palloa. Vastustajalla oli nopeat laiturit, jotka lähtivät pystyyn ja vahva pääpelaaja, joten saimme olla koko ajan varuillamme.

- Samanlaista puolustamista se oli koko pelin läpi. Meidän pitää parantaa pelinavaamistamme vielä paljon, Inkinen kertoi.

Lisää uutisia