AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2024

VPS-luotsi Jussi Nuorela näki hyvääkin - "Yksittäiset tilanteet ja helpot virheet kostautuivat"

VPS-luotsi Jussi Nuorela näki hyvääkin - "Yksittäiset tilanteet ja helpot virheet kostautuivat"

VPS kaatui helppoihin takaiskumaaleihin Kuopiossa. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

VPS:n mitalijahti sai kolauksen Veikkausliigan Mestaruussarjan ensimmäisellä kierroksella, kun tylynä isäntänä toiminut KuPS onnistui kukistamaan Vepsun kotonaan lukemin 3-1.

VPS:n hyvistä hetkistä huolimatta oman pään helpot virheet kostautuivat kovalla prosentilla, eikä hyökkäyspään tehokkuus riittänyt tällä kertaa paikkaamaan tapahtunutta vahinkoa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela toteaa, että oman pään helpot virheet sekä tehottomuus hyökkäyskolmanneksella koituivat Raidan kohtaloksi Mestaruussarjan ensimmäisellä kierroksella.

- Koimme katastrofialun, ja KuPSin ensimmäinen maali oli meiltä todella todella huonosti puolustettu. Pääsimme haasteista huolimatta kuitenkin nopeasti peliin mukaan, ja siihen meidän tulee olla tyytyväisiä. Pidimme palloa pidempiä jaksoja hyökkäysalueella, mutta määrätty laatu puuttuu tällä hetkellä viimeiseltä kolmannekselta.

- Toisella jaksolla tapahtui aikalailla sama kaava mitä ensimmäisellä. KuPS sai taas hyvän alun, mutta tulimme nopeasti peliin taas mukaan. Tällä kertaa se ei vain riittänyt. Kuitenkin olemme tyytyväisiä siihen, että kykenimme haastamaan KuPSin, emmekä joutuneet heidän myllyynsä niin kuin viime kerralla. Kaikki KuPSin maalit olivat meiltä kuitenkin liian heikosti puolustettuja, ja päästimme heidät tänään liian helpolla. Jos päästämme kolme maalia, on todella vaikea voittaa pelejä, Nuorela pohtii.

Nuorela latoo lopuksi kaksijakoiset mietteensä ottelusta: tyytyväisyyttä ja pettymystä on havaittavissa tasaisessa suhteessa.

- Kokonaiskuvassa pidimme palloa pidempiä jaksoja, puolustimme aktiivisesti ja rohkeasti sekä pystyimme haastamaan liigan kärkijoukkueen. Pelin kokonaiskuvaan olemme siis tyytyväisiä, mutta yksittäisten tilanteiden puolustamiseen ja helppoihin virheisiin emme todellakaan ole, Nuorela summaa.

Seuraavalla kierroksella VPS kohtaa HJK:n kotikentällään. Nuorela lähtee joukkueensa kanssa kohtaamaan sinivalkoiset töölöläiset pilke silmäkulmassaan.

- Tiedämme, että todella laadukas jengi tulee vastaan myös seuraavalla kierroksella. HJK ja KuPS ovatkin tällä hetkellä liigan suurimmat mestarisuosikit. Haluamme haastaa HJK:n, ja tiedämme, missä asioissa meidän tulee parantaa otteitamme.

- Otamme HJK:n ensi viikolla hyvin miettein vastaan. Viime kerralla hävisimme, emmekä tietenkään halua sen toistuvan. Se vaatii kuitenkin meiltä nappisuoritusta, Nuorela ennakoi.

Lisää uutisia