AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2024

​Nyt se on varmaa – myös 8. sijalta pääsee Eurolopputurnaukseen

​Nyt se on varmaa – myös 8. sijalta pääsee Eurolopputurnaukseen

KuPS:n cup-mestaruudella on vaikutus myös Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n Suomen Cupin mestaruus vaikutti myös Veikkausliigasijoitusten merkitykseen.

KuPS:n cup-voiton myötä varmistui se, että kahdeksannelta sijalta – eli Haastajasarjan toiselta sijalta – noustaan mukaan kauden päätteeksi pelattavaan Eurolopputurnaukseen kamppailemaan viimeisestä paikasta ensi kauden eurocupien karsintoihin. Mikäli Inter olisi voittanut cupin, tämä ei olisi ollut varmaa, sillä Inter saattaa edelleen pudota 9. sijalle.

Samalla KuPS:n cupin mestaruus hyvin todennäköisesti merkitsi myös kolmannen sijan arvon kasvamista. Jos KuPS voittaa mestaruuden tai päätyy hopealle, myös pronssimitalisti saa suoran paikan eurokentille. Lisäksi neljännenkin sijan merkitys kasvaisi, sillä se merkitsisi paikkaa suoraan Eurolopputurnauksen finaaleissa. Sama pätee myös mikäli KuPS päätyy pronssille.

Mikäli KuPS putoaisi neljännelle sijalle, mikä on edelleen matemaattisesti mahdollista, pronssimitalisti ei saisi suoraa europaikkaa, vaan pelaisi Eurolopputurnauksen finaaleissa. Kahdeksannen sijan merkitykseen tämäkään ei vaikuttaisi, sillä KuPS saa joka tapauksessa cupin kautta europaikan, eikä pelaisi Eurolopputurnauksessa, johon kolmosen lisäksi pääsisivät joukkueet sijoilta 5.-8.

Lisää uutisia