vko.40 // 5.10.2024

KuPS haki äärimmäisen tärkeät pisteet Seinäjoelta (SJK-KuPS 0-1)

Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen

Seinäjoen Jalkapallokerho taipui Veikkausliiga-kauden toiseksi viimeisessä sarjaottelussaan, kun KuPS haki pisteet OmaSp Stadionilta maalein 1–0.

Mestaruutta havitteleva KuPS tuli odotetun vakuuttavasti ottelun alkuun ja otti ensimmäisistä sekunneista alkaen pallonhallinnan itselleen. Vieraat siirtelivät palloa näyttävästi, mutta SJK:n onneksi useimmiten vaarattomasti, mikä johtui etenkin kotijoukkueen loistavasta puolustuspelaamisesta.

KuPS hallitsi palloa ensimmäisen vajaan puolituntisen ajan ja loi tänä aikana pari vaarallista paikkaa seinäjokelaisten päätyyn. Ensimmäinen tontti syntyi 7. minuutilla Petteri Pennaselle, joka pääsi kokeilemaan vasemmalta puolelta läheltä maalia, mutta Kerhon maalille palannut Roope Paunio tuli oikeaoppisesti vastaan ja torjui tilanteen kulmaksi.

Pennanen sai toisen hyvän paikan 27. minuutilla – jälleen vasemmalta puolelta. Hän teki itselleen taidokkaasti laukaisutilan, mutta kuti jäi löysäksi ja helposti poimittavaksi Pauniolle.

SJK sai oman pallollisen pelinsä toden teolla käyntiin puolen tunnin paikkeilla saaden KuPSin vetäytymään omalle kenttäpuoliskolleen, mutta SJK:n ottelun ensimmäiset todelliset huippupaikat syntyivät avausjakson lopussa. Lauri Laine teki vasemmalta laidalta vahvan esityön 37. minuutilla ja löysi syötöllään toiselta puolelta Eetu Mömmön, joka pelasi vasemman jalkansa vapaaksi ja lähetti vaarallisen laukauksen kohti takanurkkaa, mutta vieraiden maalivahti Johannes Kreidl torjui vedon kulmaksi.

Mömmön hankkimasta kulmasta tuli Kerhon illan toinen vaarallinen tontti, kun Valentin Gascin keskitys löysi vapaaksi jääneen Lewis Strappin, mutta laitapuolustajan pusku epäonnistui ja painui päätyrajasta yli.

KuPS sai erinomaisen tilaisuuden heti toisen jakson alussa, kun SJK-toppari Kelvin Pires rikkoi Lucas Rangelia vajaassa 20 metrissä. KuPSin vapaapotkua asettautui antamaan Pennanen, mutta konkarin laukaus painui selvästi etukulmasta ohi.

Kerhon toisen jakson ensimmäinen tilaisuus tuli Gascille 54. minuutilla. Strapp antoi hyökkäyspään rajaheiton yllättäen lyhyenä, ja SJK pelasi pallon muutaman syötön ketjun jälkeen alaviistoon Gascille, joka tinttasi suoraan syötöstä, mutta matala kuti painui maalin ohi.

Kotijoukkueen puolustuspelaaminen jatkui tiiviinä, mutta vieraat rikkoivat kuparisen 69. minuutilla erikoistilanteesta. Pennanen sai pallon kulmapotkusta boksissa, otti pelivälineen haltuun, teki vasemman jalkansa vapaaksi ja naulasi avausmaalin painavalla laukauksellaan.

SJK:lle kuitenkin tarjottiin iso tilaisuus viimeiselle 20-minuuttiselle, sillä KuPS-toppari Kristopher Da Graca rikkoi Jaime Morenoa 71. minuutilla keltaisen kortin arvoisesti, ja se oli puolustajalle illan toinen varoitus. Näin ollen Kerho sai pelata loppupelin ylivoimalla.

Isännät vyöryivät vaarallisesti kohti KuPSin maalia ja loivat pari vaarallista tilannetta, mutta Kreidl piti maalinsa puhtaana. Jere Streng pääsi puskemaan 84. minuutilla parin metrin päästä, mutta Kreidl venyi tielle. Lisäajalla Kasper Paananen pelasi itselleen hyvän laukaisupaikan, ja tällä kertaa KuPS-vahti poimi pallon etualakulmasta.