AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 6.10.2024

"Olemme vaikeassa kierteessä" - HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas myöntää puutteet pelissä

"Olemme vaikeassa kierteessä" - HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas myöntää puutteet pelissä

HJK ei onnistunut puhkaisemaan Hakan puolustusta. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Pettymys oli Klubille tuloksena myös liigakauden viimeisestä kotiottelusta, kun Haka otti ensimmäisen voittonsa HJK:sta 16 vuoteen.

Sunnuntain lopputulos varmisti Klubin sijoittuvan Veikkausliigassa kolmanneksi. Sijoitus on verraten harvinainen: Edellisen kerran HJK päätyi pronssille vuonna 2015, sitä ennen 1995.

– Ei riittänyt. 24 maalintekoyritystä, se on aika paljon. Toinen puoliaika oltiin käytännössä kokonaan vastustajan boksin liepeillä, ei vaan uppoa millään. Aihioita ja paikkoja oli, mutta meidän viimeiset ratkaisumme eivät olleet riittävän hyviä. Viime aikoina on ollut vaikeuksia maalinteon suhteen. Päästimme sitten erikoistilanteen jälkitilanteesta maalin, joka oli toki hieno yksilösuoritus, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen.

Tilastollisesti maalipaikkoja syntyi riittämiin, mutta Hakan tiiviin puolustuksen avaaminen ei lopulta tarvittavalla tavalla onnistunut. Tosiasia on se, että HJK on nyt pelannut 327 minuuttia putkeen onnistumatta maalinteossa.

– Tuntuu siltä, ettei mikään käänny meille nyt, kun olemme tässä vaikeassa kierteessä. Kaikki Mestaruussarjan pelit ovat olleet maalin pelejä. Ei ole riittävästi ollut henkistä vahvuutta, että nämä pelit olisimme pystyneet kääntämään. Onnittelut vastustajalle. Puolustivat kurinalaisesti ja onnistuivat pitämään nollan.

Korkeakunnas myönsi, että HJK:n joukkuetta ei ole kesken kauden alkaneen valmennuspestin aikaan viritettyä samalla tavoin kuin viime vuonna vastaavassa tilanteessa.

– Hyökkääminen ei ole riittävän laadukasta, emmekä ole saaneet joukkuetta sekä pelitapaa samalla tavalla yhtenäiseksi kuin viime vuonna. En ole onnistunut samalla tavalla "staffin" kanssa, eikä olla saatu samanlaista lentoa viime vuoteen verrattuna.

Lisää uutisia