AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 9.10.2024

U19-pojat kohtaa Sveitsin EM-karsintaturnauksen avauksessa keskiviikkona Vantaalla

U19-pojat kohtaa Sveitsin EM-karsintaturnauksen avauksessa keskiviikkona Vantaalla

"Lundis" on luottavainen EM-karsintaturnauksen alla. (Kuva: Juha Tamminen)

U19-poikien maajoukkue aloittaa EM-karsintaurakkansa keskiviikkona, kun Minihuuhkajat kohtaa Sveitsin Myyrmäessä, Vantaalla.

Suomen karsintalohkossa pelaavat lisäksi San Marino sekä Tshekki – lohkon kaksi parasta joukkuetta ja karsintojen paras lohkokolmonen etenevät EM-jatkokarsintoihin.

Suomi harjoitteli sunnuntaina sekä maanantaina Espoon Laaksolahdessa, ja tiistaina joukkue pääsi ottamaan tuntumaa Myyrmäen jalkapallostadionin alustaan. Päävalmentaja Peter Lundbergin mukaan turnausisännän pelaajatilanne on erinomainen.

– Valmistautumisemme on sujunut hyvin. Treeneissämme on ollut mukana muutamia HJK:n pelaajia, jotta olemme pystyneet harjoittelemaan 11 vastaan 11 -kentällisin. Olemme käyneet läpi sekä puolustus- että hyökkäyspeliämme ja erikoistilanteita, Lundberg avaa Palloliiton verkkosivuilla.

Kenraaliharjoituksessaan Sveitsi kukisti Ukrainan 2–1 – syyskuun tuplamaaottelun avauskohtaaminen päättyi 2–2-tasapeliin.

– Sveitsi pelasi Ukrainaa vastaan samalla tavalla kuin tämän vuoden aiemmissa otteluissaan. Tiedämme, mitä odottaa – uskon, että he ajattelevat meistä samoin. Sveitsi on hyvin organisoitu ja kurinalainen joukkue, ja meiltä vaaditaan voittoon vahva esitys. Sellaisen haluamme, Lundberg sanoo.

Oman mausteensa otteluun saattaa tuoda myös keli.

– Keskiviikkoillan sääennuste näyttää tällä hetkellä siltä, että Myyrmäessä saattaa tuulla sekä sataa reilusti. Sääolosuhteet ovat samat molemmille joukkueille, mutta niillä voi olla vaikutusta otteluun. Odotan vahvaa vastustajaa – he olivat erittäin hyviä viime kohtaamisessamme, vaikka voitimme selvin lukemin.

Keskiviikkona Vantaalla pelattava ottelu alkaa kello 18.00. Peli näkyy suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Tshekki ja San Marino kohtaavat jo kello 13.00 alkavassa ottelussa.

Lisää uutisia