AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 11.10.2024

Pelastetaan pöllömetsät -kampanja käyntiin - Huuhkajia ja Helmareita on muuallakin kuin kentillä

Pelastetaan pöllömetsät -kampanja käyntiin - Huuhkajia ja Helmareita on muuallakin kuin kentillä

Bubi Olympiastadionilla kesäkuussa 2007. (Kuva: Juha Tamminen)

Luonnonperintösäätiö, Suomen Maajoukkueen Kannattajat (SMJK) ja Suomen Palloliitto käynnistävät yhteisen kampanjan, jolla kerätään varoja huuhkajien ja helmipöllöjen pesimämetsien suojeluun.

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa tohtori Jenni Haukio toimivat hankkeen suojelijoina. Pelaajalähettiläinä toimivat Huuhkajien Jesse Joronen ja Helmarien Ria Öling.

- Itselleni metsässä kasvaneena jaa metsään aina kaipaavana ihmisenä, se että meillä tahtoa ja kykyä suojella niitä alueita, joilla huuhkajat ja helmipöllöt elävät, mutta isommassa kuvassa vielä se, että jos luonnon menetämme, emme saa sitä enää takaisin, Rautjärvellä syntynyt Joronen sanoo.

- Tämä on asia, joka on todella lähellä sydäntäni. Tulen itse lahjoittamaan ja tulen luultavasti erittäin rauhalliseen ja ystävälliseen sävyyn kehottamaan myös pelikavereita lähtemään mukaan.

Jalkapallon miesten A-maajoukkue nimettiin Huuhkajiksi kesällä 2007 sen jälkeen, kun Bubi-huuhkaja liihotteli Olympiastadionilla kannustamaan Suomen voittoon Belgiasta. Pian tämän jälkeen huuhkajan pöllösukulaisen helmipöllön mukaan jalkapallon naisten A-maajoukkue nimettiin Helmareiksi. Nämä Suomen luonnosta ammennetut lempinimet ovat valloittaneet myös suomalaisten sydämet.

Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelukampanja näkyy vahvasti Suomen maajoukkueen peleissä syksyn aikana. Myynnissä on Huuhkaja- ja Helmarimetsien lahjakortteja ja muita tukituotteita. Mukaan keräykseen haastetaan urheiluseuroja, järjestöjä, yrityksiä ja muita tahoja.

Pöllömetsien pelastusoperaatioon voi osallistua Luonnonperintösäätiön kampanjasivuilla.

Lisää uutisia