AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 14.10.2024

​Kohti lauantain superpäivää – ratkaisuja edessä alkuiltapäivästä iltaan

​Kohti lauantain superpäivää – ratkaisuja edessä alkuiltapäivästä iltaan

KuPS:n ja Ilveksen kilpajuoksu mestaruudesta huipentuu lauantaina. (Kuva: Miska Savolainen)

Uusi viikko on alkanut ja katseet nauliintuvat yhä tiiviimmin tulevaan lauantaihin, jolloin kuuden tunnin aikana ratkotaan tukku asioita mestaruutta myöten.

Vielä ennen viikonloppua tiistaina Veikkausliigapelaajia nähdään tositoimissa kahdessa tärkeässä ottelussa. U19-pojat kamppailee iltapäivällä jatkopaikasta EM-karsintaturnauksen päätösottelussa Tshekkiä vastaan Myyrmäessä ja illalla U21-maajoukkue taistelee paikasta EM-lopputurnaukseen kohdatessaan Montenegron Tammelassa.

Mutta sitten… Lauantaina on edessä todellinen superpäivä.

Jo kello 14.00 käynnistyvät Haastajasarjan viimeisen kierroksen ottelu ja iso kysymys on, joutuuko IFK Mariehamn vai FC Lahti karsimaan Veikkausliigapaikastaan. Joukkueet ovat päätöskierrokselle lähdettäessä tasapisteissä maalieron ollessa FC Lahden puolella.

Heti Haastajasarjan päätöskierroksen jälkeen kello 16.00 käynnistyvät Ykkösliigan päätöskierroksen ottelut ja näissä kiinnostus nauliintuu Jaron ja JIPPOn kamppailuun Veikkausliigan karsintaan pääsystä. Jarolla on kahden pisteen etulyöntiasema ratkaisuotteluihin lähdettäessä.

Ja päivän todellinen huipennus on edessä heti tämän jälkeen kello 18.00 alkaen, kun Veikkausliigan mestaruustaistelu huipentuu KuPS:n ja Ilveksen välillä. KuPS isännöi Väre Areenalla HJK:ta ja Ilves Tammelan Stadionilla SJK:ta. Ilveksen voitto merkitsisi sitä, että KuPS tarvitsee myös voiton pysyäkseen tamperelaisten edellä. Huippujännittävä mestaruustaistelu ratkeaa iltakahdeksan alla.

Päivästä voi rakentaa itselleen todellisen suomalaisen jalkapallon huippupäivän. Katsomossa paikan päällä tunnelma on parhaimmillaan, mutta Ruudun kautta näkyvät vaikka kaikki päivän 18 ottelua ja mestaruustaistelun seuraaminen kuvan välityksellä molemmista otteluista onnistuu vain Ruudun kautta.

Lauantai on ratkaisujen päivä, mutta ei toki vielä kaikkien ratkaisujen. Kausi jatkuu Eurolopputurnauksella, jossa pelissä on vielä viimeinen paikka kauden 2025-26 Konferenssiliigan karsintaan. Lisäksi kaksiosainen Veikkausliigan karsinta pelataan ensi viikolla.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia