AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 14.10.2024

Pikkuhuuhkajilla huimat panokset tiistaina - suora EM-kisapaikkakin ulottuvilla

Pikkuhuuhkajilla huimat panokset tiistaina - suora EM-kisapaikkakin ulottuvilla

Juhliiko Pikkuhuuhkajat EM-kisapaikkaa tiistaina? (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkue kohtaa Montenegron EM-karsintalohkon päätösottelussa tiistaina Tammelan Stadionilla ja panokset ovat huipussaan.

Montenegro-ottelussa Suomella on yksinkertainen tehtävä. Voitolla Suomi menee joko suoraan Slovakiassa kesällä 2025 pelattaviin alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin tai vähintään jatkokarsintaan – sen sijaan tasapelillä tai tappiolla Suomen EM-karsintataival päättyy tähän.

Lohkon toisessa päätösottelussa Suomen kanssa kisapaikoista kamppailevat Romania ja Sveitsi kohtaavat Bukarestissa samaan aikaan Suomen ja Montenegron kanssa. Mikäli jompikumpi niistä voittaa ottelun, voittaa se myös lohkon ja etenee suoraan EM-kisoihin – mutta jos Romanian ja Sveitsin päättyy tasapeliin ja Suomi voittaa Montenegron, eteneekin EM-kisoihin lohkovoittajana Suomi.

Päävalmentaja Mika Lehkosuon fiilikset maanantain treenien jälkeen olivat loistavat. Kaikki 23 pelaajaa ovat käytettävissä huomista ottelua varten.

– Aurinko paistaa, upea Tammelan stadion, kaikki omissa käsissä, joukkue hyvässä vireessä. Siksi tunnelmat ovat erittäin hyvät, Lehkosuo perustelee Palloliiton verkkosivuilla.

Lehkosuo on Montenegro-ottelussa toimitsijakiellossa Sveitsi-ottelussa tulleen punaisen kortin vuoksi. Päävalmentajan tehtäviä ottelussa hoitaa Gert Remmel.

– Tilannetta on käsitelty joukkueen kapteeniston kanssa ja valmennustiimin kesken. Olemme sopineet, millaisia muutoksia tilanne aiheuttaa meidän kommunikoinnissamme ja toiminnoissamme pelin aikana. Sen kummemmin en tätä asiaa halua avata ennen peliä, Lehkosuo tiivistää.

Pikkuhuuhkajilla on kuusi pelin periaatetta, jotka muodostavat joukkueen pelillisen selkärangan myös Montenegro-ottelussa. Kun kisapaikka on käsillä, painottaa Lehkosuo erikseen myös joukkueen mentaliteettia. Tiistaina vastaan asettuvaa Montenegroa vastaan Suomi voitti vierasottelun tiukasti 1–2 –silloin Casper Terho ratkaisi pelin loppuminuuttien maalilla.

– Emme voi yhtään aliarvioida Montenegroa missään pelin vaiheessa, Lehkosuo sanoo.

Syyskuun Romania-ottelussa Pikkuhuuhkajat hyödynsi kotiyleisön ja Tammelan Stadionin alustan tuoman edun ja otti näyttävän kotivoiton.

– Sama etu olisi huomenna tarjolla kuin Romaniaa vastaan. Tässä maailmassa tarjotaan kaikenlaisia etuja – niin jalkapallopelissä kuin muutenkin. Edusta ei kuitenkaan ole hyötyä, jos etua ei oteta, Lehkosuo muistuttaa.

– Romaniaa vastaan meidän pelaajamme nappasivat sen edun upeasti. Nyt on seuraava mahdollisuus mennä ottamaan se etu omiin käsiimme. Alusta ja kotiyleisö – niissä meidän etumme piilee ja se etu pitää mennä ottamaan hyvällä, aggressiivisella pelaamisella. Haluamme saada yleisön puolellemme oikeilla peliteoilla ja intensiivisellä otteella, Lehkosuo summaa.

Pikkuhuuhkajien kaikkien aikojen yleisöennätys, 4641 katsojaa, on Turusta vuodelta 2008, kun EM-jatkokarsinnoissa Suomi kaatoi Itävallan ja eteni kisoihin. Tampereen otteluun on myyty 3000 lippua - jos pääsylippu vielä puuttuu, sen saa hankittua täältä. Ottelu tiistaina alkaa kello 19.00.

Lisää uutisia