AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 14.10.2024

U19-pojat hakee EM-jatkokarsintapaikkaa tiistaina Tshekkiä vastaan

U19-pojat hakee EM-jatkokarsintapaikkaa tiistaina Tshekkiä vastaan

Kuva: SPL / Jyri Sulander

U19-poikien maajoukkue on aloittanut EM-karsintaturnauksen kahdella komealla voitolla ja tiistaina on edessä viimeinen ottelu Tshekkiä vastaan.

Minihuuhkajat avasi kotikarsinnat 1–0-voitolla Sveitsistä ja murskasi San Marinon lukemin 5–0 – Suomella on hyvät lähtökohdat päätöskierrokselle, sillä lohkon kaksi parasta joukkuetta ja karsintojen paras lohkokolmonen etenevät EM-jatkokarsintoihin.

Minihuuhkajien jatkopaikka olisi voinut varmistua jo lauantai-iltana, mikäli Tshekki olisi onnistunut aiheuttamaan Sveitsille pistemenetyksen. Sveitsi kuitenkin kukisti Tshekin maalein 1–0 ja nousi Tshekin rinnalle kolmeen pisteeseen.

Mikäli Suomi, Tshekki ja Sveitsi ovat kolmen ottelun jälkeen tasapisteissä, vertaillaan kolmikon keskinäisten otteluiden maalieroa. Jos kaikki keskinäiset ottelut päättyvät 1–0-lukemiin, tulevat San Marino -pelit mukaan vertailuun.

– Olemme pyrkineet palautumaan kahdesta ensimmäisestä pelistämme, ja terveystilanteemme onkin hyvä. Kaikki pelaajamme olivat mukana valmistavissa treeneissä. Olemme pelanneet kaksi hyvää matsia, mutta karsinnat eivät ole vielä ohi – meidän pitää venyä hyvään suoritukseen myös huomenna, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

– Olen sanonut pojille, että meidän tulee varautua kaikkeen tiistaina. Tshekin pitää tehdä vähintään kaksi maalia, joten he voivat tehdä asioita eri tavalla kuin aiemmissa otteluissaan. Meidän täytyy tehdä paljon töitä, ja uskon, että boksiimme tulee paljon keskityksiä. Vaikeina hetkinä meidän täytyy pelata vahvasti yhteen joukkueena, Lundberg jatkaa.

Lundberg ei odota helppoa iltapäiväpuhdetta tiistaille.

– Tshekin ja Sveitsin välinen ottelu oli tiukka matsi, joka olisi voinut päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon. Odotan myös huomisesta matsista erittäin tasaista. On hienoa pelata vielä yksi ottelu kotiyleisön edessä. Odotamme tiistaita innolla.

Ottelu Myyrmäessä alkaa tiistaina kello 13.00 ja kamppailua voi seurata myös suorana lähetyksenä Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia