AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 15.10.2024

FC Hakan Sejdiun kova työnteko palkittu – ”Pidin vain pääni alhaalla”

FC Hakan Sejdiun kova työnteko palkittu – ”Pidin vain pääni alhaalla”

Arlind Sejdiu uskoo Hakan europaikkaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Täksi kaudeksi FC Hakaan siirtynyt Arlind Sejdiu on kauden edetessä ottanut entistä isomaa roolia Hakassa. Laiturin kova työ harjoituksissa on kantanut hedelmää.

Sejdiu liittyi Hakan mukaan helmikuun lopulla testipelaajaksi ja näytöt toivat hänelle myös sopimuksen täksi kaudeksi. Hänen roolinaan oli alkukaudesta tulla lähinnä vaihdosta kentälle tuomaan tehoja ja virtaa. Avauksessa häntä nähtiin käytännössä ainoastaan Suomen Cupin otteluissa.

- Tänne tullessa oli tietenkin tavoitteena ottaa mahdollisimman iso rooli, mutta samalla tiesin joukkueessa olevan pelaajia, jotka ovat olleet täällä pidempään ja mahdollisesti saaneet jo päävalmentajan luottamuksen. Päätin vain pitää pääni alhaalla ja tehdä mahdollisimman paljon töitä, Sejdiu kertoo Hakan verkkosivuilla.

Työnteko on kannattanut, sillä kauden edetessä Sejdiu on saanut entistä enemmän vastuuta ja hänet on nähty useammin avauskokoonpanossa myös Veikkausliigan otteluissa.

- Koko alkukauden aikana pidin vain pääni alhaalla ja tein kovasti töitä treeneissä, että kun näyttöpaikka tulee, niin pystyn käyttämään sen hyväkseni. Olen pystynyt tekemään tehoja ja auttamaan joukkuetta.

Mestaruussarja loppuu viikonloppuna, kun Haka isännöi VPS:aa. Hakalla on vielä mahdollisuudet nousta sarjassa neljänneksi, joka takaisi suoran finaalipaikan Eurolopputurnaukseen. Muut sijat tarkoittaisivat sitä, että Haka kohtaa ensin Haastajasarjasta tulevan joukkueen. Tuon otteluparin voittaja puolestaan kohtaa vielä toisen otteluparin voittajan ennen finaalia. Lauantaina Tehtaan kentällä onkin kovat panokset.

- Jos kautta katsoo kokonaisuutena, niin mielestäni se on plussan puolella. Tavoitteemme oli päästä kuuden joukkueen ja ylsimme siihen. Nyt haluamme taistella siitä europaikasta.

- Meidän on vain pidettävä pää kylmänä ja tehtävä töitä. Joukkueessa on todella hyvä henki.

Haka on osoittanut kauden aikana pystyvänsä kaatamaan minkä tahansa joukkueen Veikkausliigassa ja Sejdiulla on vahva luotto joukkueen mahdollisuuksiin napata paikka eurokentillä.

- Kaikkien täytyy olla hereillä joka päivä ja treenata ammattimaisesti ja elää oikeanlaista urheilijan elämää kentän ulkopuolella. Uskon vahvasti mahdollisuuksiimme saavuttaa europaikka, kun annamme kaikki aina 100 prosenttia.

Lisää uutisia