AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 15.10.2024

"Pääasia että saavutimme jatkopaikan" - U19-luotsi Peter Lundberg kaksijakoisissa mietteissä

"Pääasia että saavutimme jatkopaikan" - U19-luotsi Peter Lundberg kaksijakoisissa mietteissä

Jatkopaikka oli pääasia "Lundikselle" (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U19-poikien maajoukkue selvitti tiensä EM-jatkokarsintaan niukimmalla mahdollisella tavalla.

Suomelle olisi riittänyt tasapeli tiistain päätösottelusta Tshekkiä vastaan varmaan lohkovoittoon, mutta toisin kävi, kun Tshekki voitti ottelun 3-2.

– Minulla on hyvin ristiriitaiset tunteet ottelusta. Tshekki siirtyi johtoon, mutta olimme mielestäni parempi joukkue avausjaksolla ja pääsimme tauolle ansaitusti johdossa. Toinen puoliaika alkoi meiltä huonosti. Näytimme hieman pelokkailta, ja Tshekki teki kaksi nopeaa maalia, päävalmentaja Peter Lundberg sanoi.

Tshekille maalin johto riitti ja kun Suomi oli onnistunut maalinteossa, niin maalin tappio riitti myös Suomelle Sveitsin jäädessä tasapisteissä molempien taakse tehtyjen maalien turvin. Tämä myös näkyi ottelun lopussa.

– Lopussa kumpikin joukkue tiesi, että 2–3-tulos riittää molemmille jatkopaikkaan. Halusimme totta kai voittaa ottelun ja lohkon, mutta on pääasia, että saavutimme jatkopaikan. Olen siitä erittäin iloinen.

- Olen ylpeä joukkueestamme. Pelasimme tässä turnauksessa pääasiassa todella hyvin ja ansaitsimme jatkopaikkamme, Lundberg tiivisti.

Lisää uutisia