vko.42 // 15.10.2024

​Pikkuhuuhkajien EM-unelma elää – Montenegro kaatui ja edessä jatkokarsinnat

Pikkuhuuhkajat sinetöi EM-jatkokarsintapaikan. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U21-maajoukkueen unelma EM-lopputurnauksesta elää Montenegron kaaduttua karsintalohkon päätösottelussa Tampereella maalein 2-1.

Ottelun alku oli suomalaisittain pahin mahdollinen, kun Dario Naamo ohjasi pallon omaan maaliin jo ottelun viidennellä minuutilla. Pikkuhuuhkajat pääsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan, kun Naatan Skyttä tasoitti vain viisi minuuttia myöhemmin.

Ottelu kulki hienokseltaan Suomen hallinnassa, mutta numerot pysyivät sitkeästi 1-1:ssä, kunnes Skyttä viimein 71. minuutilla pamautti johtomaalin ja 2-1-numerot pysyivät Tammelan taululla loppuun saakka.

Voitto takasi Pikkuhuuhkajille pääsyn EM-jatkokarsintaan. Jättipotti jäi kuitenkin saamatta tässä kohdin, kun Romania voitti Sveitsin ja vei lohkon ykkössijan sekä suoran EM-lopputurnauspaikan.