AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 16.10.2024

​Lauantaina ratkeaa mestaruus – mutta miten Veikkausliigakausi sen jälkeen jatkuu?

​Lauantaina ratkeaa mestaruus – mutta miten Veikkausliigakausi sen jälkeen jatkuu?

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakausi 2024 huipentuu – tai välihuipentuu – lauantaina mestaruuden ratkeamiseen, mutta kausi ei toki pääty siihen.

Mestaruuden ohella lauantaina ratkeaa Veikkausliigan karsinnassa säilymisestä pelaava joukkue ja samoin Ykkösliigasta tälle tuleva vastustaja. Samalla ratkotaan myös asetelmat Eurolopputurnaukseen, jossa pelataan viimeisestä paikasta ensi kauden eurocupien karsintoihin.

Nyt on selvää, että Eurolopputurnaukseen pääsevät mukaan sijoille 4.-6. Mestaruussarjassa sijoittuvat joukkueet sekä Haastajasarjan kaksi parasta. Nämä viisi joukkuetta ovat tiedossa, mutta kaikki muu onkin sitten avoinna.

Neljäs sija ja suora paikka Eurolopputurnauksen finaaleihin on vielä sekä SJK:n että FC Hakan saavutettavissa. VPS puolestaan voi ohittaa vielä Hakan ja nousta viidenneksi. Myös Haastajasarjan puolella kärkikaksikon FC Inter – Gnistan keskinäinen järjestys ratkeaa vasta joukkueitten kohtaamisessa lauantaina.

Sijoituksilla on Eurolopputurnauksen kannalta merkitystä muutenkin kuin neljännen sijan osalta, sillä kotietu on läpi Eurolopputurnauksen paremmin sijoittuneella joukkueella.

Eurolopputurnauksen aikataulu (kellonajat vahvistuvat myöhemmin):

Keskiviikko 23.10.:
5. – 8. ja 6. – 7.

Lauantai 26.10.:
Voittajat keskiviikon otteluista paremmin sarjassa sijoittuneen kotikentällä.

Finaalit keskiviikko 30.10. ja lauantai 2.11.:
Lauantain ottelun voittaja vastaan sarjassa 4. sijoittunut, ratkaiseva toinen osaottelu sarjassa 4. sijoittuneen kotikentällä.

Kaikissa Eurolopputurnauksen otteluissa ensimmäistä finaalia lukuun ottamatta pelataan tarvittaessa jatko-ottelu ja sen jälkeen voittaja ratkaistaan tarvittaessa rangaistuspotkukilpailulla. Vierasmaalisääntö ei ole voimassa finaaleissa.

Lisää uutisia