AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Ennakko: FC Haka-VPS

Ennakko: FC Haka-VPS

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja VPS päättävät Mestaruussarjan Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 18.00.

Valkopaidat nousivat HJK-voitolla taistelemaan vielä Veikkausliigan nelossijasta, mikä oikeuttaisi suoraan paikkaan Eurolopputurnauksen finaalissa. Mikäli Haka voittaa ja samaan aikaan tämänhetkinen nelonen Seinäjoen Jalkapallokerho häviää Ilvekselle, nousevat koskilaiset ohi SJK:n neljänneksi.

Valkopaitojen esitys Helsingissä oli paitsi ehjä, myös osoitus tinkimättömästä asenteesta, mitä päävalmentaja Andy Smith haluaa nähdä myös lauantaina.

– Haluan että pidämme viime viikon momemtumin ja esitämme kentällä parastamme. Haluan saman hengen olevan edelleen jokaisessa pelaajassa. Standardi kyvyillemme on nyt asetettu!

Koskilaisten valmistautumista hieman haittaa Hassan Ndamin ja Evangelos Patoulidiksen korttitilien täyttyminen, mikä pitää molemmat pelurit sivussa ottelusta. Muutoin poissaolotilanne on hivenen helpottanut, sillä paluun kokoonpanoon tekevät viime pelistä poissa olleet Oliver Whyte, Guilherme Morais ja Anthony Olusanya. Loukkaantuneena ovat siis ainoastaan Niklas Friberg ja Liam Hughes.

Niin ikään Eurolopputurnaukseen paikkansa lunastaneella Vaasan Palloseuralla on myös panosta ottelussa, sillä voitolla joukkue voi nousta Hakan ohi sarjataulukossa ja tällöin saisi jatkopeleihin kahden kotiottelun edun. Muutoin joukkue on esiintynyt jatkosarjassa vain tasapelin verran Hakaa paremmin ja saapuu Valkeakoskelle 0-2-tappio Ilvekselle niskassaan.

Puntit ovat siis melko tasan, mutta toki Tehtaan kenttä antaa Hakalle pienen edun otteluun. Pitää kuitenkin muistaa että VPS on ollut harvinaisen paha vastus Hakalle 2020-luvun Veikkausliigassa. Koskilaiset ovat voittaneet ainoastaan kerran ja tuo nähtiin kaksi vuotta sitten, kun Haka haki juurikin Eurolopputurnauksen finaalissa 3-0-voiton Vaasasta.

VPS:n viime ottelut ovat olleet pelillisesti hyviä suorituksia, ja päävalmentaja Jussi Nuorela näkee etenkin joukkueen pallollisen pelin kehittyneen Mestaruussarjan edetessä. Viidennen sijan tarjoamalla Eurolopputurnauksen kotiedulla ei Nuorelan mukaan ole Vepsulle suurta merkitystä, mutta siitä huolimatta joukkue lähtee tietysti tavoittelemaan voittoa lauantain kierroksella.

- Meillä on neljä hyvää matsia takanamme, ja ennen kaikkea olemme olleet pallollisena joukkueena paljon entistä parempia, jonka myötä myös puolustaminen on helpottunut. Olemme pystyneet pitämään kärkijoukkueita vastaan yhtä paljon tai jopa enemmän palloa kuin vastustaja, joka on meiltä kova juttu.

- Tällä kertaa Hakalla taitaa olla matsissa enemmän panosta kuin meillä, koska heillä on vielä teoriassa mahdollisuus neljänteen sijaan ja täten suoraan Eurolopputurnauksen finaalipaikkaan. Meillä viides tai kuudes sija ei hirveästi hetkauta, vaikka kotietu on saatavissa. En tiedä, onko sillä meille niin suurta merkitystä. Emme tietenkään lähde peruuttelemaan Hakaa vastaan, ja on mielenkiintoista nähdä, miten Haka tulee pelaamaan meitä vastaan. Avoin ja viihdyttävä peli tulossa, Nuorela ennakoi.

Kausi lähenee siis loppuaan, mutta saa tänä vuonna hienon päätöksen, kun Haka taistelee isoista asioista. Smith lähtee lauantaihin kuitenkin levollisin mielin.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen miten joukkue on adaptoinut pelitavan ja esiintynyt viime aikoina. Kausi on kohta ohitse ja haluan, että päätämme sen mahdollisimman korkealla!

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Hajizadeh Amir


FC Haka - VPS Tehtaan kentällä lauantaina 19.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan ja VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia