AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2024

"Ei saatu taaskaan haluttua tulosta" - HJK-luotsi Toni Korkeakunnas pettyneenä

"Ei saatu taaskaan haluttua tulosta" - HJK-luotsi Toni Korkeakunnas pettyneenä

Kuva: Juha Tamminen

HJK joutui sunnuntaina seuraamaan sivusta KuPS:n mestaruusjuhlia. Klubi puristi KuPS:n tiukille, mutta 1-0-voitto riitti kuopiolaisille.

Lähtökohdat Kuopioon olivat selvät. HJK:n tarkoituksena oli sotkea KuPS:n mestaruusjuhlat täyteen ahdetulla Väre Areenalla. Tämä tavoite ei kuitenkaan toteutunut kuopiolaisten voitettua ottelun yli 8500 katsojan edessä varmistaen Suomen mestaruuden.

– Raskaat fiilikset. Ei saatu taaskaan haluttua tulosta. Joukkue pelasi kuitenkin erinomaisen jalkapallo-ottelun, kun katsoo tuloksen taakse. Uusi mestari oli todella ahtaalla meidän kanssa. Meillä oli hyvä kontrolli pelistä ja hyökkäsimme laadukkaasti. Moni osa-alue toimi tänään. Harmittaa tietenkin yksi erikoistilannemaali, jonka melko alussa päästimme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Painetta isäntien päätyyn saatiin, mutta loppukiri ei loistopaikkoja enää tarjonnut. Klubin maaliton jakso on nyt venähtänyt jo yli 400 minuuttiin.

– Ei voi tietenkään ottaa mitään vastustajalta pois. Pelasivat, kuten ovat pelanneet ja saivat halutun tuloksen. Melko paljonhan heillä on 1–0-voittoja, emmekä me pystyneet viimeistelemään tänään. Pallo oli paljon heidän boksissaan ja laukauksia saimme aikaiseksi. Heidän mestaruuden takuumies Johannes Kreidl oli kentän kuningas ottaen muutaman aikamoisen "game saverin".

Katseet Korkeakunnas siirsi kuitenkin nopeasti eteenpäin.

– Maito on maassa (Veikkausliigakauden osalta), mutta eteenpäin mennään. Peliesitys oli kuitenkin rohkaiseva. Pelin eri vaiheissa näkyi niitä asioita, joita ollaan käyty läpi. Esitykseen olen tyytyväinen, mutta tietenkään tulokseen ei voi olla tyytyväinen. Oli rohkaiseva tulevaa pääpeliä (Dinamo Minsk) silmällä pitäen.

- Saimme pelin sisällä paljon onnistuneita ratkaisuja, mutta vieläkään se ei riittänyt siihen tulokseen, mitä toivotaan. Käännetään kurssi torstaina, totesi Korkeakunnas.

Lisää uutisia