vko.42 // 19.10.2024

IFK Mariehamn varmisti sarjapaikkansa vierasvoitolla (AC Oulu-IFK Mariehamn 1-2)

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu ja IFK Mariehamn kohtasivat kauden päätösottelussa Raatissa. Vierailija oli kovalla pelipäällä ja vei täydet pisteet saarelle lukemin 2-1.

"Grönvitt" tuli kovalla temmolla otteluun ja oli suuriman osan matsia puikoissa. AC Oulun rooliksi jäi enemmän suojella omaa aluetta, mutta vierailija löysi siitä aukon pari kertaa. IFK meni ensimmäisen kerran johtoon vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Vapaaksi unohdettu Adam Larsson sai pallon haltuunsa boksin rajalla, kääntyi ja laittoi napakan laukauksen takakulmaan. Englantilaisvahti Calum Wardilla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua ja saarelaiset johtoon.

Laivastonsiniset pääsivät tasoihin vielä ensimmäisen jakson loppupuolella, kun maalitykki Ashley Coffey teki kauden 12. maalinsa. Danny Barrow toi hyökkäyksen vasemmalta ja syötti boksiin Coffeylle, joka kääntyi ja ampui Selectin ohi saarelaisten Riikosen.

Toisella jaksolla Grönvittin paine oli vähempää ja AC Oulu sai otetta ottelusta. Molemmat pääsivät kohtuullisiin maalipaikkoihin, mutta lopulta IFK vain onnistui. Jälleen oli Adam Larsson pahan teossa, mutta tällä kertaa hän puski pitkän keskityksen maaliin. Tilanne yllätti hieman Wardin, joka ei kerinnyt reagoimaan tilanteeseen, vaan joutui katselemaan pelivälineen painumista verkkoihin.

Ottelun loputtua IFK:n pelaajat jännittivät vielä vaihtopenkillä FC Lahden ja EIF:n välistä ottelua, joka lopulta päättyi tasan ja näin saarelaisten juhlat olivat valmiit. IFK Mariehamn välttyi karsintapeleiltä ja näin ollen varmistivat paikkansa ensi kaudellakin Veikkausliigassa.