AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 22.10.2024

Petri Vuorinen on HJK:n uusi urheilujohtaja

Petri Vuorinen on HJK:n uusi urheilujohtaja

Petri Vuorinen tarttuu uusiin tehtäviin HJK:ssa. (Kuva: HJK Media)

HJK:n uudeksi urheilujohtajaksi on valittu Petri Vuorinen. Hän aloittaa työt Klubissa 1. marraskuuta.

Urheilujohtajan pääfokus on miesten edustusjoukkueessa ja sen tukitoiminnoissa johtaen seuran suorituskyky-yksikköä ja scouting-yksikköä mutta myös polkua HJK:n Akatemiasta reservijoukkueen kautta edustukseen.

Vuorisella on maine työtä pelkäämättömänä miehenä. Hän itse korostaa arjen merkitystä.

– Arjen laatukriteerit ovat kaiken perusta, ja kun se perusta on kunnossa, menestys seuraa mukana.

Vuorinen puhuu myös pelaajien johtajuudesta sekä tunnetasosta, johon liittyy olennaisena osana seuraylpeys.

– Kun arjessa tehdään kovaa ja ammattimaisesti töitä, pelaajat kokevat "logon arvon", eli joukkueelle ja seuralle pelaamisen merkityksen. Sen pitää näkyä ja tuntua. Kun pelaajat seisovat Boltin ahtaassa pelaajatunnelissa odottamassa kentälle siirtymistä, vierasjoukkueelle pitää tulla tunne, että tänään joudutaan pahaan ja paineistettuun paikkaan.

Urheilujohtajan valintaprosessi oli pitkä. Kiinnostusta tehtävään oli runsaasti sekä Suomessa että kansainvälisesti.

– Teimme perusteellisen kartoitustyön isolla ryhmällä, otimme ulkopuolista näkemystä ja analyysiä osana valintaprosessia. Haastattelimme monia ehdokkaita, ja saimme pestiin mielestämme juuri oikean henkilön, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo.

HJK Oy:n hallituksen vastikään hyväksymä uusi strategia korostaa keskeisenä asiana arjen, pelin ja pelaajien laatukriteerien kehittymistä. Seura uskoo saavansa resursseistaan enemmän irti, kun arjen laatu, systemaattisuus ja tiedolla johtaminen paranevat ja näkyvät kentällä – ja että omia kasvatteja pystytään valmistamaan nykyistä paremmin kohti edustusjoukkuetta.

– Petellä on selkeä käsitys, näkemys ja kyky panna täytäntöön – ja myös aiempia näyttöjä Vaasasta ja Espoosta – siitä, mitä tarkoittaa, että pelaajaputki edustuksen, reservijoukkueen ja Akatemian vanhimpien ikäluokkien välillä on kunnossa. Lisäksi lukuisissa keskusteluissamme on korostunut Vuorisen kyky ymmärtää modernin jalkapallon laatukriteerit ja siihen vaadittavat prosessit sekä johtaa systemaattisesti tiedon kautta. Hän on hyvin selkeästi analysoinut, missä meidän pitää nykyisestä tilanteestamme parantaa, Riihilahti toteaa.

Vuorinen huomauttaa, että pohjat ovat kunnossa.

– HJK Klubi 04:n nousu Ykkösliigaan on hyvin tärkeä asia. Lisäksi C- ja A-pojat voittivat jo Suomen mestaruuden, ja viikonloppuna tullee jatkoksi B-nuorten mestaruus.

HJK:n urheilujohtaja on Suomi-futiksen seuratuimpia pestejä, vaikka työstä suurin osa tapahtuukin suurelta yleisöltä näkymättömissä. Odotukset ovat selkeitä: mestaruuksia on tultava. Koetko paineita?

– Paineita on, ja se on hyvä. HJK on asemassa, jossa paineet ovat itse ansaittuja, ja siksi tänne tulinkin, kovan haasteen takia. Olen ammatillisesti utelias, kokeilunhaluinen ja kunnianhimoinen luonne, ja haluan kehittyä myös itse. Toisaalta ne ovat vain jalkapallopaineita, ja uskon, että 52 vuoden elämänkokemuksella pystyn asettamaan ne oikeaan perspektiiviin.

Vuorinen palasi viime vuoden lopussa kotikaupunkiinsa Vaasaan ja urheilujohtajaksi VPS:ään. Samassa seurassa hän oli aiemmin valmentanut yhteensä 12 vuotta, joista seitsemällä kaudella päävalmentajana.

Välissä vierähti muutama vuosi Hongassa, jossa hän toimi osana valmennusta 2019–2021 sekä urheilujohtajana 2021–2023.

Kun työt Klubissa alkavat, hommia riittää, mutta uusi pomo ei aio hätiköidä.

– Uskon yhteistyöhön. Seuraan ei ole nyt saapumassa mitään jeesusta, joka yksin sanelee ja kertoo, miten jatkossa toimitaan, Vuorinen naurahtaa.

– Haluan päästä mahdollisimman nopeasti tutustumaan ihmisiin ja keskustelemaan erityisesti edustusjoukkueen taustajoukkojen sekä Klubi 04:n valmennuksen ja Akatemian johdon kanssa.

Vuorinen tapaa edustusjoukkueen ensimmäisen kerran europelin jälkeen perjantaina ja on perjantaina iltapäivällä myös median tavattavissa. Loppuvuoden aikana on luvassa tapaaminen HJK-kannattajien kanssa.

Lähde: HJK:n tiedote
vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia