AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2024

"Taistelemme loppuun asti" - FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte pettyi keskiviikon esitykseen

"Taistelemme loppuun asti" - FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte pettyi keskiviikon esitykseen

Ricardo Duarte harmitteli Osku Maukosen loukkaantumista. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahdelle kasvoi vuori kiivettäväksi Veikkausliigan karsinnassa FF Jaroa vastaan.

Jaro nappasi kiinnityksen Veikkausliigapaikkaan Pietarsaaressa keskiviikkona lukemin 2–0.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen mihinkään. Maalivahti Osku Maukosen aikainen loukkaantuminen aiheutti joukkueelle paljon päänvaivaa. Duarten mukaan Lahden pelin avaaminen vaikeutui ilman Maukosta.

Päävalmentaja lupasi, että joukkue tulee taistelemaan sunnuntaina toisessa osaottelussa loppuun asti.

– Kenttäolosuhteet olivat meille hankalat. Suoraviivaistimme peliä. Jaro oli parempi siinä ja siksi he tekivät kaksi maalia. Meillä oli paljon ongelmia koko ottelun aikana. Emme voi pelata näin. Jaro oli hyvä ja kaikki näkivät, mitä Jaro tekee, kun pallo on ilmassa, miten he kamppailevat ja liikkuvat.

- Maukosen loukkaantuminen vaikeutti meidän peliämme, sillä hänellä on iso rooli pelin avaamisessa. Hän pystyy pelaamaan palloja linjojen taakse ja se oli suuri takaisku, että Maukonen joutui jättämään kentän. Toisella jaksolla pystyimme tuomaan peliä edes hieman lähemmäs Jaron maalia, mutta ei meillä juurikaan ollut maalipaikkoja. Taistelemme kuitenkin loppuun asti, pettynyt Duarte summasi.

Veikkausliigapaikan kohtalo ratkeaa sunnuntaina 27.10. Hiihtiksellä kello 16.00 alkaen. Lahden pitää kiriä Jaron kahden maalin johto umpeen ja iskeä tarvittava voittomaali, jotta Veikkausliigaa pelataan myös ensi kaudella Lahdessa.

Lisää uutisia