AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3
#9 Plange

11

(0-1)

Yleisöä 7304

Ilves
4-3-3
#29 Haarala
vko.21 // 25.5.2024

Helsingissä tasapeli yli 7000 katsojan edessä (HJK-Ilves 1-1)

Helsingissä tasapeli yli 7000 katsojan edessä (HJK-Ilves 1-1)

Kuva: Mira Lönnqvist

Lauantaina Bolt Arenalla nähtiin HJK:n ja Ilveksen kesken vauhdikas ottelu, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Ensimmäinen puoliaika oli Ilveksen hallintaa, kun taas toisella jaksolla HJK pääsi paremmin peliin mukaan.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Ilveksen hallinnalla, ja heti 7. minuutilla vieraiden laitapuolustaja Jorginho pääsi huippupaikkaan vasemmalta laidalta. Jesse Öst torjui kuitenkin hienosti, ja ansaitsi Klubipäädyltä "ÖST, ÖST, Jesse ÖST"-huudot. 24. minuutilla Ilves siirtyi lopulta johtoon. Santeri Haarala osui pilkulta kauden neljännellä maalillaan, kolme näistä on syntynyt 11 metristä.

Ensimmäinen puoliaika oli Haaralan maaliin asti vieraiden hallussa, mutta viimeiset 15 minuuttia Klubi pääsi paremmin peliin mukaan. Vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan Otso Virtasen maalille onnistuttu vielä tässä vaiheessa luomaan.

Toiselle jaksolle tuli muuttunut HJK, ja peli olikin paremmin isäntien hallinnassa. Palkinto tästä syntyi lopulta 66. minuutilla. Topi Keskinen ja Noah Pallas pelasivat hienon kombinaation vasemmalla laidalla, jonka johdosta Pallas pääsi hyvästä paikasta keskittämään. Pallo löysi Luke Plangen päähän ja siitä yläkulmaan. Maali oli englantilaishyökkääjälle kauden toinen ja ensimmäinen Boltilla Veikkausliigassa.

Viimeisellä kymmenellä minuutilla Ilveksellä oli omat paikkansa tehdä ottelun voittomaali. Ensin kulmapotkusta Lauri Ala-Myllymäki osui tolppaan ja hetkeä myöhemmin Oiva Jukkola laukoi tyhjästä maalista pallon katsomoon.

HJK kuitenkin selvisi tästä, ja oli ratkaista ottelun viimeisestä erikoistilanteesta. Ensimmäisen 90-minuuttisen sitten Lahti-voiton pelannut Aapo Halme puski kuitenkin hieman yli maalin.