#31 Tatar.B
vko.21 // 26.5.2024

Pistejako Maarianhaminassa (IFK Mariehamn-Gnistan 1-1)

Kuva: Veikkausliiga

IFK Mariehamn ja Gnistan kävivät tiukan taistelun tärkeistä pisteistä sunnuntaina päätyen 1-1-tasapeliin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisen kympin aikana mentiin vauhdilla päästä päähän. Ottelun vanhennuttua kymmenen minuuttia terävä pystyavaus vapautti Momodou Sarrin puolittaiseen läpiajoon, mutta Matias Riikonen torjui matalan laukauksen kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaalin iski kuitenkin kotijoukkue IFK Mariehamn, kun ottelua oltiin pelattu noin 16 minuuttia. Laadukas puolenvaihto tavoitti Adam Larssonin, joka puski pallon takaviistoon Sebastian Dahlströmille, joka laukoi pallon verkkoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin epätavallinen tilanne, kun IFK Mariehamn sai epäsuoran vapaapotkun vain muutaman metrin päähän maalista. Erotuomari tulkitsi puolustajan palautuspallon maalivahdille syötöksi ja tuomitsi epäsuoran vapaapotkun Jiri Kosken otettua pallon hyppysiinsä. Koski päätti kuitenkin paikata virheensä ja pelasti loistotorjunnallaan Kipinän takaiskulta.

Gnistan tokeni vaikeasta vaiheestaan nopeasti ja tasoitti ottelun 25. minuutilla Benjamin Tatarin toimesta. Isäntien maalivahti Riikonen epäonnistui pahemman kerran Armend Kabashin keskityksen liimaamisessa, pallo päätyi laidalle Roope Pyyskäselle, jonka keskityksestä Tatar laukoi elintärkeän tasoituksen.

Puoliajan 39. minuutti oli koitua kohtalokkaaksi kotijoukkue IFK Mariehamnille. Gnistanin Sarrilla ja Jonas Enkerudilla oli lähes peräkkäin loistavat mahdollisuudet johtomaalin iskemiseen, mutta molemmilla viimeistely jätti paljon toivomisen varaa. Puoliajan viettoon lähdettiin 1-1 tasatilanteessa.

Gnistan aloitti toisen puoliajan pirteästi. Kulmapotkun jälkeen Henrik Ölander pääsi puskemaan läheltä, mutta Riikonen torjui tilanteen.

Ottelu oli Gnistanin hallinnassa ja maalipaikkojakin syntyi. Ottelun vanhennuttua 60. minuuttia oli Joakim Latosella ensin loistava maalintekopaikka boksissa ja tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta pääsi Enkerud puskemaan, mutta kotijoukkue selvisi säikähdyksellä. Vain hetkeä myöhemmin Sarr pääsi laukomaan boxista, mutta Riikonen liimasi pallon.

Tälle kaudelle tuttuun tyyliin ottelu oli tiukkaa taistelua ja tuomarin pilli soi tiuhaan tahtiin. Peli oli todella rikkonaista, mutta pallo oli pääasiassa Kipinän hallussa eikä sinipaitaista vierasjoukkuetta päässyt ainakaan taistelun puutteesta syyttämään.

Puoliajan loppua kohden Gnistanin otteista alkoi näkyä se, että käynnissä oli jo kolmas ottelu viikon sisällä. Kyseessä oli myös erittäin tärkeä ottelu molemmille osapuolille, joten myöskään IFK Mariehamn ei halunnut ottaa isompia riskejä vaan tyytyi tasatulokseen. Ottelu päättyikin lopulta 1-1 pistejakoon.