AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

02

(0-0)

Yleisöä 3240

IFK Mariehamn
3-5-2
#8 Dahlström #6 Sallinen
vko.22 // 30.5.2024

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Kuva: Mika Alavesa

Seinäjoen Jalkapallokerho palaa kotikentälleen perjantaina, jolloin IFK Mariehamn vierailee Seinäjoella.

SJK lähtee toukokuun viimeiseen otteluunsa väkevässä vireessä, sillä alla on upea 4–0-voitto FC Lahdesta viime maanantailta. Kerhon oman pään peli onkin ollut loistavalla tolalla läpi kauden, sillä joukkueelle on tehty kauden yhdeksässä ottelussa vain yhdeksän maalia, joka on koko liigan toiseksi pienin lukema. Paremmaksi on laittanut vain KuPS, joka on antautunut kahdeksan kertaa.

Kerholla on mennyt lujaa myös hyökkäyspäässä, jossa seinäjokelaiset ovat taituroineet 16 maalia, neljänneksi eniten koko sarjassa. SJK on vieläpä iskenyt laajalla rintamalla, sillä jo kahdeksan eri pelaajaa on heiluttanut maaliverkkoa.

- Nyt meidän tärkeimpänä tehtävänä on yrittää esittää tasaisia otteita. Teemme sen eteen töitä joka viikko. Lahti-ottelussa teimme avausjaksolla neljä maalia, mutta toisella jaksolla nolla, vaikka olisimme voineet tehdä pari lisää. Olen todella tyytyväinen viime otteluun, mutta haluamme esittää koko ajan tasaisempia otteita, sanoo viikolla virallisesti SJK:n päävalmentajan tehtävään tarttunut Stevie Grieve.

IFK Mariehamn on väläytellyt iskukykyään alkukauden aikana, ja sillä on hyökkäyspäässä pari todella vaarallista tekijää. Adam Larsson on onnistunut tällä kaudella maalinteossa jo neljästi. Olawale Tehella on kasassa kolme maalia, mutta häntä ei nähdä nurmella Seinäjoella, sillä hyökkääjän korttitili tuli täyteen viime sunnuntain Gnistan-ottelussa. Sebastian Dahlström, joka vastasi sunnuntaina joukkueensa ainokaisesta, on tehnyt yhteensä kaksi kaappia. Oskari Sallinen ja Hugo Cardoso ovat iskeneet maalin mieheen.

- Maarianhamina on saanut hyvän alun kauteen. Kyseessä on hyvin valmennettu ryhmä, joten edessä on kova ottelu. Emme odota mitään muuta. Olemme kuitenkin luottavaisia oman pelaamisemme suhteen, joten odotuksissa on jälleen yksi vahva esitys lisää, Grieve summaa lähtökohtia.

Yhtä lailla SJK:n vahva vire on pantu merkille IFK-leirissä.

- Heillä on mennyt hyvin viime ajat. SJK pitää mielellään paljon palloa ja heillä on useita pallollisesti taitavia pelaajia. Ottelussa tulee olemaan jaksoja, jolloin meillä ei ole palloa paljon ja silloin pitää vain keskittyä puolustamaan hyvin ja rohkeasti, IFK:n Michael Fonsell ennakoi.

- Meidän pitää toisaalta pystyä myös pitämään palloa itse pidempään ja saada muutama maali tehtyä.

Fonsell on joutunut hiukan yllättäen uuteen rooliin, kun hän otti AC Oulu -ottelussa tauolla sivuun joutuneen Eero-Matti Auvisen paikan puolustuksen keskustassa. Samalla paikalla Fonsell nähtiin myös edellisessä ottelussa Gnistania vastaan.

- On tuntunut aika hyvältä, pelipaikka on minulle kuitenkin suhteellisen uusi. Olen pelannut jokusen ottelun FC Ålandissa topparina, mutta tästä pitää nyt vain jatkaa ja eiköhän tästä tule vielä oikein hyvä, Fonsell arvioi uutta rooliaan.

IFK Mariehamnilta on pelikieltoisen Tehen ohella varmuudella sivussa loukkaantunut Noah Nurmi.

Erotuomari: Mäkinen Kalle
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Siukkola Lassi


SJK - IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla perjantaina 31.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut.