AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
5-3-2
#12 Rennicks

10

(1-0)

Yleisöä 2929

HJK
3-4-3
vko.22 // 1.6.2024

AC Oululle kauden avausvoitto (AC Oulu-HJK 1-0)

AC Oululle kauden avausvoitto (AC Oulu-HJK 1-0)

Kuva: Iitu Lehtonen

Aurinkoisella Raatin stadionilla AC Oulu nappasi kauden ensimmäisen voittonsa HJK:n kustannuksella.

Klubi hallitsi lähes koko ottelun palloa, mutta ei kyennyt luomaan riittävän vaarallisia maalipaikkoja. Lopulta tilastoihin merkattiin HJK:lle vaivainen yksi laukaus Calum Wardin maalia kohti.

Ensimmäisellä 45-minuuttisella ei maalipaikoilla juhlittu. Raatin luonnonnurmi ei vielä täydessä kesäkunnossa ollut, eikä se auttanut Klubin pelinrakentelua. Pallonhallinnalla ensimmäisellä jaksolla HJK sai aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen, Anthony Olusanyan pusku jakson lopussa suuntautui yli Oulun maalin.

Tätä ennen Oulu oli siirtynyt kuitenkin johtoon. Niklas Jokelaisen sivuvapaapotkun jälkeen pallo tippui sopivasti Justin Rennicksille. Yhdysvaltalainen iski volleyllä kauden neljännen maalinsa.

Toiselle jaksolle pelin kuva pysyi odotetunlaisena; Oulu puolusti tiiviisti ja jätti suosiolla pallonhallinnan Klubille. Maalintekopaikoille pääseminen tuotti kuitenkin avausjakson tapaan vaikeuksia. Hassane Bandé pääsi kokeilemaan harhautteluiden jälkeen jakson puolivälissä, mutta vasurin laukaus ei harmia kotijoukkueelle tuottanut.

Viimeiset 20 minuuttia pelannut Samuel Anini jr oli lähellä tasoittaa ottelun lisäajalla, mutta nurmenpinnasta ei riittävää voimaa pallon taakse saanut. Minuutit olivat myös ensimmäiset "Junnulle" Veikkausliigassa HJK-paidassa.

Loppukiriä hankaloitti Diogo Tomasin suora punainen kortti 80. minuutilla. Jokelainen riisti pallon keskiympyrässä, ja oli karata läpiajoon. Tomas repi Jokelaisen nurin alimpana pelaajana punaisen kortin arvoisesti.

Elmo Henriksson piti vielä lisäajalla HJK:n toivoa yllä torjumalla puolittaiseen läpiajoon murtautuneen Danny Barrowin laukauksen. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja tärkeät kolme pistettä jäivät Ouluun.