3-5-2
#11 Borchers #11 Borchers
vko.22 // 2.6.2024

VPS nousi voittoon Tammisaaressa (EIF-VPS 1-2)

VPS otti sarjassa toisen voittonsa peräkkäin, kun joukkue keräsi täydet kolme pistettä EIFaa vastaan Tammisaaressa.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet puolustivat aktiivisesti sekä laadukkaasti. Vaikka tilanteita nähtiin molemmissa päissä, maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty. Myös kotijoukkueen hyvistä maalintekoyrityksistä huolimatta VPS:n maalivahti Rasmus Leislahti oli jälleen mies paikallaan kriittisillä hetkillä pitäen vaasalaisten päädyn puhtaana.

VPS-kannattajat pääsivät puolestaan hurraamaan jopa kerran maalia nelivitosen aikana, harmittavasti kuitenkin ennenaikaisesti, kun Teemu Hytösen alakulmaan painunut laukaus vihellettiin paitsioksi. Täten lukemat pysyivät nollissa siirryttäessä tauolle.

Toisella puoliajalla kotijoukkue EIF otti ensimmäisen vartin aikana hyvin pelin haltuunsa luoden painetta Vepsun päädyssä. Paine toi myös tulosta Väinö Vehkosen puskiessa pallon maaliin vapaapotkun keskityksestä siirtäen isännät 1-0 johtoon.

Tammisaaeilaiset eivät kerenneet nauttia maalistaan kauaa pelin saadessa dramaattisen käännöksen. Erikoisten tilanteiden myötä Vepsulle vihellettiin peräti kolme peräkkäistä rangaistuspotkua boksin sisällä tapahtuneista rikkeistä, jonka seurauksena.

Kaksi ensimmäistä pilkkua laukoi maalipörssin kärkeen siirtynyt Mads Borchers pomminvarmoilla otteilla, mutta kolmannen rankkarin vetänyt Gleofilo Vlijter joutui pettymään laukoessaan pallon yli maalin. Borchersin kaksi maalia riittivät kuitenkin voittoon asti Raidan poistuen Tammisaaresta kolmen pisteen kera lukemin 1-2.

Ottelussa nähtiin paljon rikkeitä sekä varoituksia, ja keltaisia nähtiin 90 minuutin aikana jopa 10 kappaletta. Ottelussa nähtiin myös yksi ulosajo Abdoulaye Kanten ottaessa toisen keltaisensa rikkoen Samu Alankoa boksissa pilkun arvoisesti.