AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
EIF
4-5-1
#10 Kaufmann

10

(0-0)

Yleisöä 1216

Gnistan
3-5-2
vko.23 // 7.6.2024

Ennakko: EIF-Gnistan

Ennakko: EIF-Gnistan

Kuva: Patric Westerlund

EIF hakee kauden avausvoittoaan lauantaina, kun Tammisaareen saapuu vierailulle Gnistan.

EIF kärsi viikko sitten tappion VPS:lle ottelussa, josta oli enemmänkin otettavissa ja sen esityksen päälle joukkue lähtee nyt rakentamaan.

- Pyrimme saamaan saman asenteen. Meidän ei pidä pelätä jalkapallon pelaamista ja meidän pitää uskaltaa prässätä vastustajaa korkealta. Meillä pitää olla sama energia ja peli-ilo kuin VPS:aa vastaan ja jos siinä onnistumme, edessä voi olla todella hyvä ottelu, EIF-maalivahti Ramilson Almeida miettii.

Gnistan otti puolestaan viime sunnuntaina erittäin tärkeän voiton FC Lahdesta 2-1 lukemin. Kipinä ehti taivaltaa seitsemän ottelua voitoitta ennen viime sunnuntain voittoa, jossa pääroolissa oli Joakim Latonen. Voittonsa myötä Gnistan vankisti asemiaan sarjan kahdeksantena ja jo kuusi maalia laukonut Latonen nosti itsensä Veikkausliigan maalipörssin kärkisijoille.

EIF on aina ollut Gnistanille haastava vastustaja etenkin kotonaan eikä Kipinä takuulla pääse helpolla huomennakaan. Päävalmentaja Jussi Leppälahti odottaa tiukkaa taistelua, mutta Gnistan tähtää voittoon omilla aseillaan.

- EIF on tosi hyvä joukkue puolustamaan, vaarallinen vastaiskuissa ja pitkissä hyökkäyksissä heillä riittää aseita. Heidän pelit ovat olleet pienestä kiinni, mutta hyvin he ovat pelanneet. Yritetään pelata omaa peliä mahdollisimman hyvin ja voittaa peli.

Haaste on jälleen kerran kuitenkin kova myös tammisaarelasille. EIF:lle Gnistan on tuttu vastus viime kauden Ykkösestä.

- Gnistan on hyvä joukkue, jolla on teräviä pelaajia hyökkäyksessä. Meidän on taatusti tehtävä lujasti töitä, mutta olemme valmiita taistelemaan kolmesta pisteestä, Almeida vakuuttaa.

Edellisen ottelun jälkeen Leppälahti näki kehityskohteena helppojen takaisku-maalien kitkemisen. Päävalmentajan mukaan tähän ei ole kuitenkaan kiinnitetty erityistä huomiota EIF-otteluun valmistautuessa.

- Ei ole erityistä huomiota kiinnitetty, ollaan harjoiteltu aika samalla tavalla koko ajan. Tietysti pitää pystyä kitkemään helpot maalit pois.

EIF joutuu tulemaan lauantaina toimeen ilman VPS-ottelussa punaisen kortin saanutta Abdoulaye Kantea.

Gnistanin terveystilanne näyttää ottelun edellä hyvältä, sillä varmasti sivussa on ainoastaan pitkäaikaistoipilas Vertti Hänninen.

– Roman Eremenkon osalta pitää olla varovainen, hän ei ole vielä täydessä kunnossa ja nyt on pelejä tiuhaan tahtiin. Tilanne mietitään päivä kerrallaan, sanoo Leppälahti.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Reitala Oliver


EIF - Gnistan Ekenäs Sparbank Arenalla lauantaina 8.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, Gnistanin verkkosivut