#9 Coffey #9 Coffey
vko.28 // 14.7.2024

AC Oulu haki tärkeät pisteet Lahdesta (FC Lahti-AC Oulu 1-2)

AC Oulu haki tärkeät pisteet. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja AC Oulu taistelivat tärkeistä pisteistä Lahdessa. Lopulta AC Oulu pääsi lähtemään kotimatkalle 2-1 (0-0)-voitto mukanaan.

Kotijoukkue FC Lahden murheet alkoivat jo ennen stadionille saapumista. Alustavaan kokoonpanoon merkitty toppari Julian Tomka joutui jättämään ottelun väliin henkilökohtaisten syiden vuoksi. Hänen tilalleen kokoonpanoon nousi Akseli Puukko.

Lahti sai ensimmäisellä jaksolla tylsytettyä AC Oulun maalikuninkuudesta taistelevan kärjen Ashley Coffeyn täysin pimentoon. Lahti hallitsi alkuminuuttien jälkeen peliä näennäisesti, mutta ainoa paikka tuli jakson lopussa. Viimeistä otteluaan Lahden paidassa pelannut Bubacar Djaló pääsi tökkäämään kulmapotkutilanteessa palloa rangaistusalueen sisällä, mutta Calum Ward liimasi voimattomaksi jääneen pallon helposti. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaasti. Ensi kertaa kotiyleisön edessä esiintynyt Benjamin Mulahalilović keskitti ja tarkka pallo putosi suoraan Luquinhasille. Brasilialainen upotti pallon komeasti entisen seuransa verkkoon ja vei lahtelaiset johtoon.

Maalin jälkeen Lahti sai muutaman maukkaan maalipaikan. Julius Tauriainen kuljetti pallon ylös ja pelasi Marius Könkkölälle. Väkkärämäinen Könkkölä harhautti ja sai vasemman jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä. Hänen vetonsa kuitenkin karkasi yli maalin. Hetkeä myöhemmin Mulahalilović pääsi kokeilemaan vapaapotkusta ja tulinen veto suuntautui maalia kohti. Ward kuitenkin liimasi jälleen märän pallon.

Reilu vartti ennen loppua AC Oulu tuli tasoihin. Ashley Coffey revittiin rangaistusalueella nurin ja pallo vietiin pilkulle. Coffey upotti itse rangaistuspotkun varmasti vasempaan kulmaan. Michael López oli onnistua heti pelin jatkuttua, mutta lahtelaisyleisö joutui huokaisemaan pettymyksestä. Sen sijaan oululaiset iskivät kolme minuuttia myöhemmin voittomaalinsa. Julius Körkkö kaadettiin rangaistusalueella ja Coffey sai iskeä toisen osumansa pilkulta samaan kulmaan.

Lahti sai luotua lopussa kuitenkin kirin. Pablo Andraden keskitykset tavoittivat kahdesti Lópezin, mutta kumpainenkin pusku oli tulokseton. Myös Akseli Puukko löysi keskityksellään Otso Koskisen, mutta keskikenttämiehen pusku suuntautui päin Wardia. Näin pisteet matkasivat AC Oulun mukana pohjoiseen.